tisdag 29 mars 2011

kohudar och kloka ord

jo, det går tydligen att kombinera!!! Har varit på studiebesök på Elmo i Svenljunga, ett garveri som tillverkar läder av nöt. Vansinnigt spännande att få se hur hudarna, som kommer från slakterier går igenom en massa processer och tillslut blir läder som man använder i möbler, inredning, bilklädslar etc. Lite otäckt att tänka sig att varje hud suttit på en ko iofs, men det är ju iallafall hudar som blivit över i köttproduktion... man slaktar inte dessa djuren för hudens skull, hudarna är en avfallsprodukt.

På väggarna i fabriken hade man satt upp inramade planscher med kloka ord... jag älskar kloka ord så jag kunde ju inte låta bli att fotografera såklart!

"unless commitment is made,
there are only promises and hopes"

denna räcker för nu tycker jag... blir det för många så förtar de varandra på något vis... tycker den är fin, sann och tänkvärd... jag borde skriva den i taket ovanför sängen så jag aldrig glömmer det igen!!! 

Åkte hem direkt efteråt, har hunnit handla och landa lite, tror det blir en snabb vila också innan sytjejerna kommer... det är ju tisdag... det ska sys folkdräkt... idag är sista gången för terminen och idag ska vi vara hos mig... ska bli supermysigt!

hålsömsbrodyren på kragen som jag har jobbat med hela terminen... det går inte fort... det går långsamt... men det går iallafall!


3 kommentarer:

 1. Åh, syr du en folkdräkt?! :)

  SvaraRadera
 2. Nina, hur orkar du? Hur många terminer tar det att sy kragen?
  Imponeras av din energi! Kram och glöm inte fingerborgen!

  SvaraRadera
 3. Ting - ja, ett litet projekt jag startade för ett par år sedan... som är ett större projekt än jag hade trott... tänkte att en sådan vill man ju ha sytt i sitt liv... :-)

  Bom Sicka Bom - orkar? och det säger du! =D Jag har ju bara mig och alla mina timmar... måste ju fördriva dem med något... en folkdräkt va kanske att ta i iofs... tänkte faktiskt försöka vara duktig och sy klart kragens hålsöm (sen är det massor med annat, typ fästa den i miljoner små veck)till innan hösten när terminen börjar igen. Hade ingen fingerborg idag heller... däremot hade jag behövt ha arbetshandskar... skar mig när jag skulle skära upp bröd... kram på dig fina fina du!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!