fredag 25 mars 2011

våffeldagen

men inte bara! Nä, idag är det exakt nio månader sen förra midsommar, det är nio månader till juldagen... tre till årets midsommar... så, nu känns det väl bättrare??? Nu när du har full koll!?

Men tillbaks till dagens firande, varför firar vi våffeldagen just?(källa Wikipedia)Från början härstammar det från
Jungfru Marie Bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus. Förr kallades denna dag – som var en helgdag – för vårfrudagen, efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag... så det är alltså slang som skapat denna tradition... gissar att det känns ännu bättre med även denna informationen!

själv äter jag inte så ofta våfflor... man blir ju så galet mätt... fast våffelfrukost eller pannkaksfrukost med någon man tycker om är något av det mysigaste som finns!

Idag blev det inte våfflor heller... stack ut på stan för lite rekning vid lunchtid... började en runda på Allum och lunch på Le Pain Français... deras chevré sallad med valnötter och soltorkade tomater är himmelsk!!! Supermysigt på andra våningen mitt i köpcentrat och ändå som en liten oas liksom! Dessutom va fotöljen jag satt i klädd i sammet i precis samma färg som linnet jag hade på mig idag... bara en sån sak! :-)

Kikade runt i butikerna där, fick köpt några klänningar jag spanade in redan igår samtidigt och sedan stack jag ner till Mölndal för att lämna in lite grejer för test och vidare till Frölunda torg. Kände inte riktigt för att dra min in till centrum när jag va så nära Frölunda, det är ju samma butiker, samma kedjor, samma kläder... men visst, man får olika intryck i de olika butikerna... inredning och display gör superstor skillnad! Vid femtiden va fröken fräken trött och en smula blodsockerlåg... satt till och med en stund i bilen och slumrade på parkeringen innan jag trotsade fredagsrusningen hem... man vill ju inte riskera att somna vid ratten liksom... jag har dessutom vit, fluffig rattmuff som kroppen säkert lätt kunnat missta för kudde...

  
känns lite som ett örngott
när man ser den såhär...
fick kolla extra ifall det var
en mammaklänning jag köpt

det va det inte...
 och om jag håller ut den
såhär så känns den ju mycket
piffigare... får väl gå så då! :)
På Frölunda torg va jag bla inne i New Yorker och kikade runt. Tycker det är en ganska rörig butik med mycket mischmasch och stök... krimskrams högt och lågt och det ger ingen som helst köpglädje eller så... kanske är det sakerna de säljer som inte ger mig köpglädje... vem vet!? Hur som helst, när jag gick där och retade upp mig över krimskramseriet så kommer jag till ett bord med kläder, varpå uppepå dessa någon har lagt en klänning istället för att hänga tillbaks den på stället bredvid... för jo, folk som kommer till en butik beter sig ju som om de hushöll med slavar hemma också... och denna klänning va så söt att jag va tvungen att prova den, tvungen att ha den... den är som en dröm från svunnen tid! I love it!


 

Så det va fredagen i bilder... fredagen i känslor är en aningen tillplattade... *poff* liksom... det är trist att komma till insikt ibland... bra också kanske... men jag fattar inte riktigt varför... tur att det är Petter på tv just nu, jag sitter och skriver och Petter-myser samtidigt... det blir så mycket bättre då...

Imorgon är det lördag, det innebär lördagspass = kärlek <3... morgondagen innebär även smörrebröd på Hos Pelle med mamma, Linda och Ylva och sedan Hagmans konditori med Galenskaparna och After Shave på Lorensbergsteatern... för att riktigt toppa dagen så följer jag med mamma hem och sover hos dem, i mitt gamla rum, i min gamla stora, gosiga säng där jag sover som en prinsessa på Prozac. Sover där gör även min farmor och farfar så det blir mys på kvällen och mysfrukost på söndag morgon!!!  Sedan är planen att jag ska åka och hälsa på Malin med familj, kanske få höra någon ny bra plan för framtiden... det är ju Malins dotter som ställde frågan "Varför fick du inga barn???"... älskade unge!

Det kommer bli en bra helg det här, helt klart! Hur blir din helg? Vad är dina planer?!

KRAMKALAS!!! (åh va mysigt det hade varit!!!)

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka fina klänningar mitt hjärta!!! Speciellt kär blev jag i den sista...det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Passar dig som handen i handsken. Puss min vän

  SvaraRadera
 2. Den prickiga var ju jättefin!
  Och jag fick en tankeställare när jag såg dina bilder - jag ska komma ihåg att posera lite från sidan nästa gång... jag står rakt upp och ner och ser gôrtråkig ut ju! Men dina bilder var ju roliga att titta på! (jag ser ut som en hamnarbetare i en tjejkropp, eller som en kropp på en tonårskille som min barnmorska sa...)

  SvaraRadera
 3. Jättefina klänningar! Särskilt den prickiga. Här blev det våfflor, men jag håller med, galet mätt... Kram!

  SvaraRadera
 4. Åå vad fin klänning jag älskar den! Kram

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!