onsdag 23 mars 2011

Dagens tips!

Jo, jag tänkte faktiskt vara sådär äppelkäck och ge dig ett par digitala hjälpredor OM du känner minsta behov av att toppa formen lite... tycker du att äppelkäcka tips är för magstarkt så här en onsdag så behöver du kanske inte fortsätta läsa... vet att det kan bli väldigt hurtigt... men om du fortfarnade är kvar så kan jag börja med att berätta att jag använt dessa ett tag, tipsar om dem för att jag är nöjd användare... själv tycker jag det är jättesmidigt med "hjälpredor" så man har koll, får lite sporre och belyser det som kan ge upphov till lite dåligt samvete som gör att man kanske triggas att jobba lite hårdare... i träning och kosthållning är det dåliga samvetet den allra bästa vännen... iallafall så länge det ligger på en övergriplig nivå och gör att man får till det berömda "tar tag i".

Först och främst, funbeat, en träningssite där du registrerar dig och sedan fyller i din träning allt efter som... tabeller och diagram gör det ännu roligare.. om du har träningskompisar så kan ni "bli vänner" även på funbeat och då kommer det upp som en lista, så kan man sporras att inte ligga sist på den tex. Superenkelt och smidigt att registrera träningspass. En bra grej är ju också att man då kan ha lite koll på om man får känningar i kroppen, tex. om knät börjar bråka, skriv det och ha lite koll på hur det känns, åt vilket håll det barkar etc. Funbeat finns även som app för iphone... även den väldigt smidig att använda, men träningspass har man ju kanske större benägenhet att registrera även efter några timmar... (jämfört med chokladbiten man råkade stoppa i munnen... kanske...)

Andra tipset för idag är en app för iphone (vet inte om det funkar även på andra smartphones) som heter ShapeUp... finns även på nätet som ShapeUpClub...(nätversionen har jag inte själv testat men om den är lika smidig som app-versionen så är det suveränt!) där man registrerar vad man äter och dricker. Så har man koll på näringsintag och kcaloriintag. I denna finns även här ett diagram över andel protein, kolhydrater och fett man fått i sig... suveränt! Som en kostdagbok i telefonen... Då är det ju mycket lättare att faktiskt vara medveten om den där extra biten man stoppade i sig när nu man gjorde det... den som är så lätt att förtränga när man undrar hur det kan komma sig att jeansen krympte i garderoben.

jag har faktiskt ett tips till... inte digitalt dock... men morgonpromenader innan frukost  är verkligen the grej för att hålla formen! Luften är syremättad till max, det är lugnt och stilla, man går liksom med soluppgången och sedan har man det gjort! Anledningen till att jag är så euforisk just idag beror troligtvis på rundan som faktiskt blev av imorse... superhärligt!

2 kommentarer:

  1. Den där Fun Beat. Skall kolla upp denna App genast.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Petra, funbeat är toppen!!! Särskilt bra för dig som tränar så mycket... bra att ha koll på att kroppen får de vilodagar den behöver och variation också! Du kan ha den både på nätet och app... den cynkar liksom... och så säger du till dina träningskompisar att de också ska skaffa så kan ni peppa varandra! Superduper! kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!