torsdag 7 mars 2013

på riktigt...

Nu kanske jag ställer mig själv i blåsigt väder men jag känner ändå att jag vill lyfta det här... vi har på radion på kontoret... P3... vad är det för jävla skit?! I dagens program sitter de och pratar om vad som är mainstream... men i mina öron verkar de ha förväxlat mainstream med vad som är populärt... allt som är populärt blir väl inte per automatik mainstream? Eller har jag fel nu igen?

Torka aldrig tårar utan handskar är tydligen mainstream... att baka surdegsbröd är mainstream... eller iallafall prata om att baka surdegsbröd... Mando Diaos Fröding-tolkningar är också mainstream... är inte dessa tolkningar att göra en höna av en fjäder? Eller helt enkelt förenkla såpass att man tror sig nå den stora massan? Mainstreama... så kan jag tänka om P3 ibland... de vill nå så många som möjligt så det spretar mer osmakligt åt alla möjliga håll och kanter än blir intressant... från sexställningar till roulettsighter...samtidigt som allt skall vara lite alternativt, lite svårt, lite udda och speciellt...

Och en sak till... den där genren av musik de spelar... vad f-n är "ny musik" för genre? Rock, pop, house osv... det är genre... ny musik... ???

Nä, fram för kommersiell radio där man måste vara bra för att få sändningstid, för är man inte bra så säljer inte kanalen reklamslottar och då går de i konkurs... "de spelar bara samma musik om och om igen!"... eh, ja, men den musiken de spelar är ju iallafall bra!

Det enda som är bra med P3 är väl Hanna i morgonpasset...tycker hon verkar go och glad...  i övrigt... P3, rätt bajsnödigt, om du frågar mig! (det gjorde du ju iofs inte, frågade mig alltså, men ibland får man veta saker man inte visste om att man inte hade något som helst intresse av att veta...) och ja, det är inte helt utan att det stör mig att en statlig radiokanal får lov att vara så j-la dålig...  Aah... punkt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!