fredag 22 mars 2013

En liten fuling... för den goda saken skull!

Du kanske tycker jag är tjatig... men det är okej.... och förståeligt! Men det är den där tjatiga, intensiva sidan av mig som talar nu, den som kommer fram när det gäller sånt jag tycker är viktigt... Jag har tagit upp det förut... vet hur bra det funkar på mig själv... nu är det inte så att jag räknar med att alla fungerar på precis samma sätt som jag, men någon likhet har vi säkert! Det är där med samvetet jag pratar om...

Handen på hjärtat nu, hur mycket pengar lägger du på onyttigheter i veckan? På "unna-sig-saker"? Är du rökare? Godisråtta? Läser alla kvällstidningar du kan komma över? Köper finkaffe? Spontanköper en ny topp/klänning/skor även om garderoben är full, men ifallomatt?... listan på frågor kan göras lång... de små "hålen i plånboken" är oftast rätt många... jag själv är inget undantag... jag unnar mig åt både höger och vänster, uppåt och neråt, ibland liksom springer jag runt-runt och unnar mig till och med!

Och samtidigt så står jag där och känner mig helt hjälplös varje gång jag hör om något barn som drabbats... känner att jag skulle vilja kunna göra någonting för att hjälpa, varje gång jag hör om någon som känner någon som har ett barn som drabbats... och jag är säker på att du gör samma sak... jag är säker på att du önskar att du hade kunnat göra någonting för att hjälpa.

Saken är den att det kan man, hjälpa alltså! Tänk om man hade satt en liten sparbössa under bara ett av alla de där "hålen i plånboken" i en månad... låtit bli någon "unna-sig-sak" i en månad och istället låtit de där pengarna gå till något som faktiskt gör en bra skillnad... både för dig och för barn som drabbas av cancer... för hela familjer, släkt och vänner som drabbas av att barn får cancer...

Jag vet inte hur du gör, men själv tänker jag ofta "jag borde..." och sedan blir det där "jag bordet" något jag glömmer av... känner du igen dig? på min "jag borde-lista" står massvis med saker... tvätta bilen, fixa hydralgrejer till bagageluckan osv... världsliga saker... men det finns en punkt på den där listan som är allt annat än världslig... punkten "hjälpa till där jag kan"... den försvinner aldrig  den där punkten... och man kan alltid hjälpa till, på ett eller annat sätt!

I morgon erbjuds du ett ypperligt tillfälle att dra ett strå till stacken! Även om du inte är i närheten av Göteborg eller inte vill/kan komma förbi och träna så kan man alltid bidra! Fast det är ju roligare om man tränar och fikar! Det tycker jag att du ska göra! Gå in på Vi kämpar för livet och se hur du kan bidra!


Och ja, jag vet, det är inte snyggt att spela på folks samvete... men det är ju för en viktig sak... och det är ingen förutom barnen som drar nytta av det! 

2 kommentarer:

 1. Tack för uppmaningen. Nu har jag gjort det. Gott att Du är så engagerad.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dig kan man alltid lita på mamma! Tack för det!
   kram!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!