måndag 1 augusti 2011

nu är jag här igen!!!

råkade bli en liten bloggpaus sådär helt oplanerat... trodde jag kunde blogga från iphonen, men jag har nog gjort någon ändring så det ville sig inte alls... så därför har det hänt nicht, nada, nothing här på ett par dagar... i verkliga livet har det hänt en hel del... som jag hade tänkt blogga om lite sådär efterhand, men tekniken ville annorlunda... helt annorlunda...

i lördags brummade jag ut till bästa F&P och sladdade ner i en av deras baden-baden... där låg jag sedan i flera timmar och lapade sol och trodde minsann att min hud byggt upp ett bra och gediget skydd redan i sommar... det är tydligen så att det där solskyddet måste underhållas... vilket jag inte har gjort... rött är också en färg! i kombination med helt vita bröst och trosområde så var det röda nästan ännu mera rött... tur att man är singel och inte behöver utsätta någon annan för den färgkombinationen!

tutade vidare hem till J som startat ett nytt litet byggprojekt... och tydligen är då jag tillräkligt erfaren för att få vara med och hamra, spika, snickra och greja... galet roligt att se hur det växer fram, steg för steg... otroligt bra för mitt självförtroende om det nu blir ett torp någon gång!!!

har varit hos J tills nu ikväll... galet mysigt... vi går där och fixar och trixar... diskuterar nästa steg och ger oss på saker som vi kanske inte riktigt vet om det är just såhär man gör egentligen... J har väldigt mycket mer kunskap om detta än mig... men vi öppnar nog upp för tanke ändå, bollar idéer och tillvägagångsätt... dagen har spenderats i bikini... snickrandes... kanske kan vara en affärsidé tänkte vi... Bikinisnickarna... kallt från september-april bara... så det blir en kort arbetssäsong!

När J var iväg och köpte mer virke passada jag på att plocka lite krusbär och koka marmelad... lite sommar på burk tänkte jag...

6dl krusbär
2 stjälkar rabarber (för pektinets skull, så det blir lite hårdare marmelad)
2dl strösocker
1msk vaniljsocker
2msk vatten

egentligen skulle man nog ha i atamon eller dyl. konserveringsmedel i också, men jag tänkte att det är såpass mycket socker i och om den får stå i kylskåpet hela tiden så borde det inte vara så farligt... vaniljsocker (självklart med riktig vanilj i) är galet gott att slänga i allt möjligt gottigt... i pannkakssmeten är det oumbärligt tex!

rensade, sköljde och delade bären, skar rabarbern i smala bitar,  varvade socker och bär+ vatten  i en kastrull och kokade upp och lät sedan koka på svag värme i 15-20min... skummade av ordentligt och hällde sedan upp på en välrengjord burk... galet smarrigt om jag får säga det själv! Vi kom underfund med att det nog skulle vara supergott till brieost och sånt... och med sånt menade jag ostbricka alltså... och rött vin... inte utan att jag faktiskt längtar lite till hösten och en redig ost- och vinkväll!

nu ska jag ta och kasta in denhär arma lekamen i duschen innan det är dags att knoppa... är nämligen inte säker på om det är solbränna eller smuts som gett mig en ganska gedigen brunton just nu... får nog bli en socker/olivoljeskrubb också när jag ändå är igång!

men innan måste jag ju passa på att meddela att det går bra med utmaningen, jag gör mina sit ups, russian twists och armhävningar enligt alla konstens regler... än så länge är det ju inte direkt varken jobbigt eller tidskrävande... än så länge... som core-instruktör borde jag ju skämmas om det inte gick bra... men det där med kosten, det får jag nog ta tag i nu... såg bilder från Lysekil i förra veckan, när jag ligger i bikini på klipporna och gör något konstigt... ser ut som en strandad val... inte bra alls...

J och jag har gått och nynnat på samma låt idag... och igår... jo, ja, inte helt otippat en Håkan-låt... mycket bra!


1 kommentar:

  1. Russian twist?? Vad är det?
    Det där med klipporna känner jag igen, så jag har inte kommit dit alls i sommar. Vassen som gäller här... Så jag hänger på utmaningen idag, hoppar twisten tills jag vet vad det är.
    Kram Mia

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!