söndag 28 augusti 2011

semi-ung flicka i gammal kropp?

har problem... stora problem... att ta mig från ett ryggläge till ett annat idag kan jag meddela... var iofs tvungen att kila ner till tvättstugan när jag vaknade och då var jag nog så stressad över att ha missat halva tvättiden att jag inte riktigt reflekterade över känslan i kroppen... men sedan, nu när tvättidsstressen är skingrad och jag kan tänka klart igen... då är det ett helvete bara att resa sig ur soffan...

Så nu när tvätten hänger på tork så finns det tid för reflektion... och herrejösses!!! konstigt nog har jag inga som helst känningar i smalbenen och benhinnorna... hur det kan komma sig är över mitt förstånd... däremot i ljumsken... och framsida lår... där känns det ordentligt... lite allmänt trötthetskänsla i resten av kroppen och en sjudundrandes huvudvärk gör denna tös till ett top notch soffhäng idag... vill man umgås får man helt enkelt pallra sig hit... och gärna ta med sig godis till tant.

känslan är lite som att vara bakis... fast utan illamåendet och den sandpapprade gommen... och man slipper helt klart den där känslan av "varför sa jag så???" eller "och vad hände sedan då???"... Lucköppningen idag, för min del handlar mest om att få koll på hur man sprang... ATT jag gjorde det har jag fullt kvitto på... sedan fattar jag inte hur ett 10km lopp kan bli 13,29km när jag mäter upp det i Funbeat... som mäter via GPS... det kan väl inte ha varit så att jag sprang i cirklar??? Det tror jag inte iallafall... höll mig ganska mitt på banan och följde alla andra i orange t-shirt, som likt ett holländskt lemmeltåg tog sig fram på stadens gator, asfalt och kullersten i GBG-regn...

så här sprang vi tydligen enligt den officiella Midnattsloppshemsidan:

bild lånad av http://www.midnattsloppet.com/

och såhär sprang jag enligt funbeat-appen:


förstår inte var jag får de extra tre kilometerna ifrån... men helt klart ger det mig en galet mycket bättre kilometertid! 05:01/km... så snabbt har jag aldrig sprungit... på riktigt... så jag tror nog det varit någon vajjsing med kommunikationen telefon och satelit emellan... för en kilometertid 06:12 låter bra mycket rimligare! strunt samma, jag är nöjd och glad att jag gjorde det... ljumsken är ett helvete men det går över... helst redan till imorgon då jag har pass i Partille igen...

läste någonstans någon som skrivit om förra årets midnattslopp och framför allt medaljen, att den symboliserade styrka. Det är ju bara att gratulera och hoppas att man själv kommer till den insikten någon dag... för just nu symboliserar denna mest en trött kropp, en ond ljumske och ett jäkla skoskav som svider sådär gott... för jo, om lervälling kryper in mellan strumpan, huden och skon och gnussas ganska gott där i en timme.. då blir det lite svidande känsla dagen efter... har jag märkt! Men det känns säkert annorlunda redan ikväll!


Om jag ska springa nästa år igen?
Jajemännsan!

5 kommentarer:

 1. Bra jobbat Nina. Strongt i regnet och inte alls en dum tid tycker jag. Nästa år hänger jag med!

  SvaraRadera
 2. det var ju det där med fuktiga fötter... funkar dåligt för skoskaven;)
  Springer du nästa år lovar jag att hänga på! Kram

  SvaraRadera
 3. det var bra gjort Nina, själv sålde jag min... som jag även gjorde med Gbgvarvsbiljetten för övrigt... är inte riktigt "in mood" men nästa kanske??? Det sista som överger hoppet är människan? eller vad det tvärtom ?? ,O)
  Jenny A

  SvaraRadera
 4. Anders - tack! Klart du gör! Man kan dricka kall Carlsberg efter loppet! =) och vi ska ju ut och springa snart + spinning på lördag... blir att välja annan startgrupp nästa år! =)

  Melinda - tack vännen! Känns bra nu såhär i efterhand! Du kan väl vara med nästa år!? kram

  Sanna - fuktiga fötter är ju bra för skoskaven... för fötterna är det mindre bra! Men det är klart att du ska vara med nästa år Sanna, vi kommer ju ha så många bra idéer för att göra det hela lite mera smärtfritt att det kommer att kännas som semester! =) kram och tack för alla tips!

  Jenny - båda hållen funkar tror jag! Lite som att kasta glas i stenhus eller tvärt om, glaset går sönder hur som liksom! Men du får get in the mood igen! GBG-varvet förstår jag att man inte lockas av, men du klarar ju lätt en mil! nästa år Jenny, nästa år!!! kram

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!