torsdag 16 augusti 2012

Privat zon...

Ja rent psykologiskt nu då alltså, inte privata zoner på kroppen... vill man läsa om sånt får man läsa någon annan blogg... det är alldeles för privat i min värld!

Pratade en del med en god vän om det idag, hur olika det är med hur nära man tycker att det är okej att folk kommer en... vissa kan man kasta sig runt halsen på, eller vise versa... medan andra kan räcka med att de kommer på en armlängs avstånd och man tycker att de är närgångna... Undrar lite vad det beror på, hur det kommer sig att man gör den urskiljningen...

Jag trodde att jag var väldigt öppen och så, men det ändrade sig för ett par år sedan, kanske inte mängden öppenhet och fysikaliteten egentligen, men olustigheten när någon jag inte godkänt i min privata zon kom för nära... den liksom eskalerade! Kan väl kanske bero på hur man mår och situation.

Men bara en sån enkel sak som i tisdags, jag blev uppbjuden och gav mig ut, likt Bambi på hal is, på dansgolvet... foxtrot är en ganska närgången dans insåg jag... var inte helt bekväm med det måste jag erkänna... hade det varit att jag dansade med någon jag känner så hade det självklart inte känts lika obekvämt... hade jag vetat vad jag höll på med där på dansgolvet hade det inte känts lika obekvämt heller gissar jag... har ju dansat med främlingar förr som jag idag tycker mycket om och räknar som goda vänner!

Det är knepigt det, och samtidigt är det ju, precis som ett förtroende, något man måste förtjäna... Vissa känner man direkt att det är rätt med, andra tar det ett tag... det är väl kanske bra att det är så iofs... vore ju dumt att kasta sig kring halsen på alla människor man möter... hur skulle det se ut?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!