lördag 18 augusti 2012

När något så förnuftigt verkar så dumt!!!

I torsdags fick jag helt plötsligt, nästan helt utan förvarning, avlagt godisförbudslöfte (så heter det säkert inte men kontentan är densamma som att jag inte ska äta godis)... det gick jättebra hela torsdagen och ja, det gick jättebra igår också... idag däremot... hujedamej va godissugen jag är! Vet inte hur många nektariner jag stoppat i mig för att dämpa det hela... hjälper föga kan jag meddela...

har ätit ordentligt, proteindrink direkt efter passet, råggröt till sen frukost äggröra med spenat och tomat till lunch... och en sjuhelsikes massa nektariner...

Just nu verkar det där godisförbudet så jäkla onödigt och dumt... så fånigt och pubertalt på något vis... som om min inre fjortis står och skriker "du bestämmer inte över mig, jag äter väl godis om jag vill!!!" sådär så det nästan spottar och fräser om hela skrikandet också...

och jodå, jag vet att jag inte ska äta socker, godis framför allt... att det är dumt och allt det där... men just nu så håller jag inte med... "hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej" i bästa Helen Sjöholm/Kristina från Duvemåla-stil... den här tösen tycker att "det kan väl inte vara så svårt att sluta äta godis yada-yada-yada" är något av det fånigaste någon sagt... eller kanske inte fånigt... svårt...

Sötsuget har nu kommit till den där nivån då man börjar fundera på vad förbudet innefattar... bara godis, eller kakor, bakverk, desserter och glass också??? Annars kan man ju lätt slänga ihop en kladdkaka utan att ha brutit sitt löfte menar jag! (om nu man hade haft en ugn som fungerar vill säga!)

Världens enklaste och godaste kladdkaka gör du förresten såhär: 2 ägg, 3dl socker, 4msk kakao, 125g smält smör, 1 1/4 vetemjöl, 1 msk vaniljsocker, 1nypa salt, 1 nypa cayennepeppar... rör ihop allt till en slät smet, häll i en smord forn (gärna springform med bakplåtspapper i botten, blir så mycket lättare att få ur då!) grädda i 25min i 175grader i mitten av ugnen... låt svalna, ät... spara en bit till imorgon, den är alltid godast dagen efter!

4 kommentarer:

  1. Jag och tonårssonen slog vad om, i påskas, att inte äta godis förrän första advent. Jag fegade, nästan, ur och sa att vi måst ha dispens en dag i månaden. Men kanske tack vare vetskapen om dispensen har jag inte varit godissugen en enda gång och sonen har gått ner tre kg i vikt. En så kallad vinnande situation. Du FIXAR det! DET GÖR DU!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jädrar va duktiga ni är!!! Jag ska ha det i minnet, att ni har varit så grymma, då kanske det blir lättare att motstå tänker jag!

      Radera
  2. alltså, det här med förbud, jag orkar nog bara inte. med måtta får vara mitt motto och det har det i och för sig alltid varit.
    Jag vet egentligen inte vad jag försöker bevisa, och för vem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag håller med dig, med måtta är bra, men jag kan inte äta med måtta, jag äter godis till middag bara för att jag kan typ... fast det kan jag ju inte, det sätter sig som bomull kring hela kroppen... nu har jag klagat lite för mycket på att jag behöver gå ner i vikt tror jag... dessutom, anledningen till att jag känner lite extra press denna gången (av otaliga gånger) är att jag sa åt samma person som jag sagt åt att jag ska sluta äta godis, att han skulle sluta snusa... och då gör den jäkeln det... så nu måste jag ju liksom bevisa att jag kan jag också... jag och min stora käft!

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!