fredag 18 maj 2012

Om man vill göra mig riktigt förbannad...

Då ger man mig den brillianta idén att cykla till jobbet... jag har värkt på den idén ett tag nu, i två år faktiskt, men det har ännu inte blivit av... tills idag... idag var dagen då jag tänkte sätta planen i verket... drygt två mil ska väl inte vara så farligt?!

Gick upp tidigt, strax innan kl.6... drog på mig löparbyxor och underställströja... fixade lunchlåda och packade klart ryggsäcken... på med cykelskorna och hjälmen... vindjacka, solglasögon (så man slipper den värsta vinden)... gick ut och bar upp cykeln ur källaren...


Man kan lugnt säga att jag, när jag väl kom till grusvägen längs med E6an, som man är hänvisad att cykla på om man skall cykla till Göteborg, iallafall om du väljer att hänvisas cykelväg av cykelreseplaneraren på trafiken.nu... en ganska jäkla dålig grusväg om du frågar mig! (Kan verkligen inte förstå varför det inte finns en riktig cykelväg den sträckan!!! Traktorvägar kan väl ändå inte räknas som bruklig väg?!) Där en sträcka är igenom en kohage... med kor... de var nog lika förvånade som jag... och som tur var gick de åt sidan... själv kom jag till insikt att jag är lite rädd för just kor... sedan cyklade jag vidare och får se en grävling sticka ut huvudet ur gräset på ängen några tiotal meter framför mig... kom till ytterligare en insikt... att jag är lite rädd för grävlingar också faktiskt... trampade på av bara fan, akompanierad av alla långtradare på E6an och motvinden... ganska förbannad vid det här laget... ganska...

När jag väl kom fram till Angeredsbron så var det fullt med vatten i den lilla tunneln som jag tänkt jag skulle cykla igenom för att ta mig till rätt sida bron... inte lägligt... fick fortsätta förbi bron och ta en annan väg under E6an längre fram...


Angeredsbron var faktiskt mycket mindre jobbig än vad jag hade föreställt mig... till en början... sedan kom känslan ikapp den föreställda tanken... här någonstans har man tydligen avklarat halva sträckan... och all min ork kändes det som ... men i Angered gick det bättre, bara jag kom ur tunneln efter Angeredsbron började det bli mer kuperat, även till min fördel! Det är ju mycket lättare och roligare att cykla i uppförsbackar om det kommer lite nedförsbackar också!

Fick svängt in på en verkstad och bett om mer luft i däcken... måste nog kolla dem... och sedan gick sista biten som en dans... en dans med svåra steg iofs, men dock! Bergsjönbacken, den delen jag hade fasat för mest gick nästan lättast! Kanske för att jag hade fasat för den... kanske för att jag hade mer luft i däcken... eller kanske helt enkelt för att jag vid det laget inte orkade bry mig mer...

In på jobbet, duscha och slå sig ner vid datorn... det tog lite längre tid än jag hade tänkt mig... skyller på grusvägen... och framförallt var det mycket jobbigare än vad jag hade räknat med... och så ska man hem också! Men ikväll tar jag nog en annan väg, så jag slipper kor och grus iallafall... tyvärr är den trafikerad, men det är klämdag och fredag... jag håller tummarna för att det går bra!

summan av kardemumman är ändå att jag inte för mitt liv kan förstå tjusningen i att cykla utomhus... inte när det är så roligt att köra spinning! eh... jo, jag saknade headsetet... och ja, det kanske hade varit roligare att cykla till lite peppigare musik än Melissa Horn och Lars Winnerbäck... men jag hade min playlist på shuffle... slumpen avgjorde... får bli Rammstein på vägen hem tror jag minsann!

2 kommentarer:

 1. Du är inte klok!!!!
  Herrejisses,vilka dumma saker du får för dig ibland...
  Själv kom jag upp ur sängen vid 10 tiden idag med ett huvud tungt som bly...men det var det värt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, jag fick en bild av Madicken i huvudet... kanske finns en anledning... men ja, jag håller med dig... eller gjorde iallafall när jag trampade på längs med E6an och svor... trampa på trampa på... men nu ska jag snart vara lika korkad igen... man ska ju ta sig hem också! så nu försöker jag peppa mig... går sådär... =) men det är fint väder iallafall! =)
   Åh va härligt! Hoppas ni hade riktigt roligt igår! Du var så fin!
   puss

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!