måndag 11 april 2011

måndag - början på mitt nya liv 1.0

...skriver jag och inser sedan att detta kan komma att bli det dummaste inlägget jag skrivit någongång på de här två månaderna bloggen funnits... och då har jag i åtanke allt annat dumt som skrivits här, ja!

I slutet av mars skrev Monstermalla följande inlägg: Monstermallas utmaning 2011... jag älskar utmaningar och insåg lite skräckinjagat att Beach2011 kommer att infinna sig även i år och med den den obligatoriska (? vem fan bestämde det???) bikiniångesten över magen som trillar över kanten, brösten som är för små för att proportionerligt stämma överens med den bredare nederdelen man begåvats med osv... (i övrigt är jag väldigt nöjd med små bröst, de är praktiska, är aldrig i vägen, tyngdlagen har inte börjat härska oregerligt över dem och jag känner aldrig att jag håller på att trilla framåt pga dem...)... sagt och gjort, utmaningen skulle antas... men med stundande Indienresa och total avsaknad av kontroll över matintag och träning så insåg även jag att detta fick skjutas på till efter denna. Nu är det efter resan... det är dags att ta tag i livet och bevisa för mig själv att jag klarar av att uppfylla mina åtaganden...

Med hjälp av dessa två verktyg och en vinnarskalle (inbördes tävlan mot mig själv såklart) som ibland går till överdrift tänkte jag vara i respektabel form till valborg... i bra form till slutet maj och självklart bättre form till midsommar... det första delmålet skall nog inte vara några som helst problem... inte efter den gångna veckan...

ställde mig på vågen imorse... dra på trissor, herre min je och what the hell happened??? Är det ens möjligt att gå upp nästan 5kg på en dryg vecka??? Nog för att vi ätit en del men det har ju knappast varit pizza, hamburgare osv. Väldigt lite alkohol, mer utvärtes än invärtes (handsprit och Whiskey)... hur som helst, jeansen sitter tight... nästan tightare än så faktiskt... dum som en kastrull så väljer jag ett par jeans imorse som jag knappt ens använder när jag känner mig smal... kanske för att mentalt ge mig själv den där sparken i baken... för just nu är jag galet medveten om jeansen HELA tiden... och jo, jag har gjort husmorstipsstretchen... flera gånger... man lever ju som man lär!

Så, nu till min plan... träning 5 dar/vecka... 2 morgonpromenader/vecka... Bara godis under påsk... DET är min utmaning... till detta, för att nå mål nr.1, mirakulöst plocka bort de där mystiska 5kg som placerat sig som en tjock vaddering kring hela min arma lekamen... självklart en strikt diet med mycket protein, mindre fett och kolhydrater... träningen blir nog inga problem, tränar ju redan fyra gånger i veckan, ett extra pass + kanske utöka något av de befintliga med en stund på löpbandet/crosstrainern... lovar att inte tråka ihjäl er med info om detta. Behövde mer bara offentliggöra det, starten på "mitt nya liv 2011 1.0" (har ingen direkt koll på om jag startat nytt liv någon gång i år... så nu, nu kör vi, from the top...

för att det skall ske en förändring så måste man göra en förändring...


9 kommentarer:

  1. Välkommen hem söta du!

    jag hejar på dig och jag tror att du klarar detta galant.
    Stor kram

    SvaraRadera
  2. Tycker att du skall lyssna på Bruno Mars låt Just the way you are och ta åt dig!! Sen är det väl bra att man har mål i livet, inser ju att jag själv är hopplös när det gäller träning och diet, så i år badar jag i vassen....eller med kläderna på, eller kanske bara i badkaret hemma....
    Önskar dig iaf lycka till med ditt mål :-)
    Puss & Kram från kusin vitamin

    SvaraRadera
  3. Det blir nog inga problem, det fixar du! Men jag tycker nog att du kan unna dig fettet om du skippar kolhydraterna. Det är gott och ger en massa energi utan att stanna kvar... Du ska ju orka med alla extra pass och promenader också :)

    Kram och välkommen hem!

    SvaraRadera
  4. Petra - Tack söta! Jag hoppas verkligen det... börjar tendera till att det ser ut som de bilderna du har i högerkant i din blogg ibland... kanske inte riktigt, men inombords har jag tydligen en smällfet tjej som vill ut! =D Stor kram!

    Elenor - sötaste kusinen!!! Ska hem och lyssna... men jag tror faktiskt även du hade tyckt att jag kanske borde tänka över saken... Det är säkert inte så illa som du säger, du har alltid varit jätteliten och jättefin i kroppen! Dessutom är det legitimt att inte vara fittast i stan när man har en liten prins!! Själv lär jag få låna en barnvagn och proppa iphonen full med bebisljud för att kunna med att visa mig på stranden, och då kommer folk undra om man verkligen bör ha med sig en två-veckors bebis till beachen! Tack! Puss & kram tillbaks! Nu är det ju inte långt kvar tills vi ska ses!!! =)

    Catrine - förhoppningsvis inte... men det lär bli mindre "kolla ner på magen-stretch" för er på passen nu framöver... =)Jo, lite fett blir det, fet fisk och olivolja på salladen etc. Kram och tack! Ses vi på onsdag???

    SvaraRadera
  5. Bra det!
    Får jag bara en plats så dyker jag nog upp på onsdag, på core om inte annat :)

    SvaraRadera
  6. Christoffer Boom12 april 2011 kl. 15:24

    Men Nina då, vilka mål du har satt upp, inte behöver du ha någon ångest inför "beach2011" den härliga media propaganda som spökar i vart o varannat huvud. Skulle nog säga att du bidrar med en del målsättningar för andra med din kropp =), men annars får jag önska lycka till! Ska be Katharina att peppa på era morgonprommisar ;-)

    SvaraRadera
  7. Crille - du är ju för söt!!! Tack för peppningen! Jo, lite ångest bör jag nog ha... lite... men visst, det är kanske inte någon jättefara... jag är ju fortfarande enklare att gå runt än att kliva över liksom! =) Att inspirera andra är ju en del av mitt jobb faktiskt... vill ju gärna inte att folk ska tro att jag inte lever som jag lär! =) Tusen tack! kram

    SvaraRadera
  8. Christoffer Boom13 april 2011 kl. 16:04

    Okej, ja men endast "lite" då hoppas jag! Säger det igen, du behöver det inte, men det är ju alltid bra att sätta upp mål =). Kram kram!

    SvaraRadera
  9. haha, ja, bara lite, bara så jeansen inte skaver och det känns okej att stå på podiet och instruera... just nu är det lite fladdrigt... japp, mål är bra, då har man något att sträva efter! =) kram på dig

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!