fredag 1 april 2011

blodgivning och disciplinstörningar

kanske inte är så konstigt att jag är trött... när disciplinen är lika med noll vad gäller sovtider (borde skaffa en mat och sovklocka, en sån som Skalman har)... och jag har både lågt blodtryck och, för mig, lågt hb... man ska tydligen äta de där järntabletterna man får med sig när man lämnat blod! Allihop också... inte bara de där första fyra man får i sig för att man med färskt minne gör som man blir tillsagd... Men sist jag kollade så hade jag ju jättebra hb... det är inte jättelågt nu heller, men jag brukar ligga över 140... idag låg jag på 127... hoppla!

bild lånad av huvudsakligen.se
lågt blodtryck har man ju ofta om man är lång och smal tydligen... om man som mig är som en lång, smal tjej som är dubbelvikt... alltså kort och inte så supersmal så gör det inte så mycket att blodtrycket är lågt verkar det som... iallafall märker jag sällan av det... men mitt blod ska ju inte så långt! Kanske kan vara det!?
Hur som helst, idag har jag massor att göra klart, fixa iordning och greja till innan hemgång och fredagsmys med söta F. =) Packa ska jag också... men jag räknar med att det hinns med ikväll med ett glas vin i kroppen... tycker det är bökigt att packa... skjuter gärna på det till sista minuten...

Hur som helst, du som funderat på att bli blodgivare... ta tag i det! NU!!! Tänk vad du kan göra för någon annan, och vad andra gör för dig! Det tar inte lång tid... det gör inte ont... stolarna/britsarna man sitter/ligger i är jättesköna!! (where can I get one? är frågan jag ställde mig, samt märker de något om man somnar??)... Man får en hälsokoll jätteregelbundet... och en smörgås och kaffe och juice efteråt! Det finns bara fördelar med detta! Se så, få ändan ur vagnen nu, om jag som inte kunde se en spruta på bild innan jag gick i terapi kan så kan du säkert också!!! Skutta in fort så in i hoppsan på blodgivarcentralernas hemsida och kolla vart du ska söka dig. Ersättningen man får, för jo, det får man, 30:- kan man skänka till välgörande ändamål så som Barncancerfonden el. annat valfritt. Så då gör man liksom en dubbel god gärning... Nu är lunchen slut, plikten kallar!

7 kommentarer:

  1. Jag har väldigt lågt hb också men tyvärr inte smal. Bara lång :-))
    Ha en fin fredag.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jättegod gärning! Jag får inte pga mitt jobb, men är tacksam att andra ger... Har fått blod en gång...

    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde ett försök en gång i min ungdom men hade visst på tok för dåliga värden för att de skulle vilja ha mitt blod :P Men nu när man är äldre och klokare (?) kanske man har tagit hand om sig själv såpass att man blir godkänd blodgivare :)

    SvaraRadera
  4. Ska bli så härligt med fredagsmys hemma hos dig. Och den där packningen kommer vi fixa galant efter ett glas vin! :)Vi ses snart! kram!

    SvaraRadera
  5. Är också spruträdd men bara jag slipper se när de sticker bryr jag mig inte. Sen brukar jag få tvångstankar när nålen är inne, typ undrar vad som händer om jag böjer på armen nu?! Men det brukar gå över...
    Skänker också pengar till Cancerfonden och det känns så j-a bra att göra dubbla gärningar tre gånger om året samt få en egen hälsokontroll.
    Kram på dig
    /A-K

    SvaraRadera
  6. Petra - man får vara glad för en sak också tycker jag... själv är jag ju varken lång eller smal! och vanligtvis högt Hb... men lågt blodtryck... ingen som helst ordning på torpet! tack detsamma fina du! kram

    Madeleine - det förstår jag mycket väl, mina resor gör att jag bara får lämna en gång i halvåret OM inte jag rest innan dess igen... blir svårt att få till det då... ja, kan man så tycker jag att man ska, man vet ju inte själv när man behöver! stor kram på dig!

    Catrine - bara att gå dit och testa ju! Hb flaxar ju runt efter hur man ätit... jag har pendlat från över 150 till under 120... ingen som helst ordning! det är väldigt gott i kroppen efteråt iallafall! värt att testa! kram på dig! =)

    F - tack för en mysig kväll men många skratt, en del tårar och trivsamma samtal... måste vi göra om! kram

    A-K - du e la för rolig!! du kan ju inte fundera på sånt! jag ber alltid om den där klämgrejen och så bollar jag runt med den ett tag för att tänka på något annat. Killen som stack mig idag va jätteduktig! och ja, visst känns det bra! kram på dig!

    SvaraRadera
  7. Ja, jag brukar också klämma på bollen. Ofta för mycket så de får säga till mig att lugna mig. Mitt blod rinner tydligen väldigt bra.
    Kram!
    /A-K

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!