tisdag 12 april 2011

tänk inte så mycket...

sa hon... kanske ska anamma det... inte bara i blomsterdekorationssammanhang menar jag!

Är galet trött efter en galet lång dag... lång men annorlunda och trivsam! Läser en kurs i textillära på Textilhögskolan i Borås, kvartsfart på distans... men även en distanskurs har föreläsningar har det visat sig... idag var det först vävteknik och bindningslära och sedan färgning, beredning, tryck etc. när jag kom hem fick jag snabbt slängt i mig lite mat, slängt i tvätt i tvättmaskinerna och sedan sticka iväg till Fröken Ros där dräktsömnadsgänget + några till samlats för en privat inspirationskväll. Vi fick göra ett blomsterarrangemang och hej hoppla va inte lätt det var! Fast när jag gjorde som hon sa, lät bli att tänka så gick det bättre... och jo, ganska fint tycker jag nog faktiskt till och med själv att det blev... fast det är klart det blir med så fina blommor!

 

Hur som helst, det va roligt, väldigt mysigt att stå och pyssla och greja sådär när det blir klart lite ganska snabbt (till skillnad från min folkdräkt alltså). Vet att det i många öron kommer att låta galet, men jag kanske borde hitta någon hobby att sysselsätta mig med, något där man gör något liksom...fast det va ju inte så vi sa idag när vi pratade om livet, Marie och jag... det va ju helt tvärt om egentligen... ha ha, jag får nog göra som hon sa, sluta tänka så mycket och bara se till att göra!

Nu ska jag samla ihop mig och plugga in core-koreografin till morgondagens S-core-release! Ska bli jätteskönt att öva core med träningsvärksstinna ben sen gårdagens joggingrunda... jätteskönt...

Men först en:

Dagens fem bästa för Nina (12/4-11)
  1. jag har haft en lång, härlig dag på textilhögskolan med Anna
  2. jag har träningsvärk, jag tar det som ett tecken på att vi va duktiga igår när vi sprang
  3. kvällen har varit jättetrevlig med många skratt och hjärtliga samtal, det är fantastiskt vilka fina människor jag har i min närhet
  4. jag hittade supersöta presenter till mina troll som fyllt/fyller år i dagarna, är riktigt nöjd, hoppas de blir det också!
  5. imorse visade vågen -1kg... menar inte att jag tappat det för att jag varit direkt duktig (det hinner man inte på så kort tid) men jag tror nog att några av de där +5 är vatten jag dragit på mig under resan... dvs mycket lättare att bli av med än "godis, mat och slappar-kilon"
Bör verkligen sätta tänderna i den där koreografin nu, men det känns ju inte helt komplett utan en dagens lista också...

dagens låt: Saknade till Havs - Håkan Hellström
dagens dusch: något splittrad eftersom jag fick skutta ut ur duschen helt genomblöt för att jag glömt hämta en ny flaska balsam...
dagens frisyr: hängande
dagens smink: jo, det går av gammal vana nu!
dagens klädsel: jeans, blå/vit randig tunika, röd scarf, svarta converse
dagens planer: föreläsningar och lab i Borås, blomgrej på kvällen samt tvätta
dagens vill ha: sällskap
dagens saknad: ork och energi
dagens drog: Cola Light
dagens träning: core
dagens måste: plugga koreografi och tvätta
dagens dricka: Cola Light
dagens mat: fisk, kokt potatis och kall sås
dagens mående: trött och lite fundersam, men på ett bra sätt, tror jag!


Peace & Love!

7 kommentarer:

  1. Fin bukett!! Man blir så glad av blommor... Tror det gör riktigt gott i själen...
    Sov gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Väldigt fin bukett! Ser ut som du har gjort det förut?
    Jag vet inte, men jag tycker att det verkar som om du har lite hobbysar.
    Den där kragen du håller på med till exempel. Eller husmorsstretchen?
    Tokiga, energiska Nina!
    Kram på dej!
    Ulrika

    SvaraRadera
  3. Madeleine - ja, det är underbart med blommor! Tyvärr är jag lite dålig på att tänka steget före när det kommer till just blommor... är även dålig på att unna mig det... borde nog bli ändring på det nu! stor kram på dig!

    Bom Sicka Bom - haha, nä det va första gången jag gjorde något sånt här med oasis och grejer! men jag hade "frökens" arrangemang alldeles i närheten och kunde ju kika lite... jo, ja, jag har kanske för mycket runt mig egentligen... men fixa lite blommor till helgen borde jag ju hinna ibland... husmosstretchen är ju ingen hobby, mer ett nödvändigt ont =D Stor kram på dig!

    Petra - ja visst blev den söt! I en liten zink-hink som man kan göra något med sedan när blommorna vissnat! stor kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Christoffer Boom13 april 2011 kl. 14:26

    Hörde att det hade varit en underbart trevlig kväll igår, mycket uppskattad och glader mamma hämtades igår utanför Fröken Ros butik igår!

    Men jag får väl tillägga att, ta de nya ord med en nypa salt, du är fortfarande mänsklig :-). Men det är värt att sträva efter. Du som är så aktiv kanske borde ta dig en 20-30min och bara fokusera på ditt inre. Alltså ditt hjärta, som blommar ut för så många. Men glöm inte att den behöver din uppmärksamhet också :-). Värt att tänka på.

    Annars så var det en jättefin bukett som du gjort! Och mammas var också jätte fin! :-)

    SvaraRadera
  5. Crille - ja, det va en jättetrevlig kväll! Tack! Jo, det är väl bra att vara det, mänsklig alltså... men att fokusera på sitt inre, hur gör man det? Hur gör man det utan att snurra in i alla jobbiga tankar? För det är ofta där jag hamnar... men så är det väl kanske ett tag till, sedan ska jag bli den gamla positiva skrutt jag brukar vara igen! =D Du är klok du! tack! kram kram

    SvaraRadera
  6. Christoffer Boom15 april 2011 kl. 09:31

    Ja fokusera på ditt inre är svårt och krävs kanske tålamod för att komma in i =). Men som ett exempel är, så på lite U2 eller något som faller dig i samk, och försök hitta tankar och känslor som bär ut till dina vänner och familj. Den glädje kärlek och glädje och allt positivt som ni delar. Och finn den goda känslan, och för med den till ditt hjärta. Det tar ett tag att komma in i. Men efter det om man jobbar på det, så kan man också enkelt gå över till meditation =). Svårt att förklara kort, men det ger mycket vill jag lova =), kram kram!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!