lördag 9 april 2011

Stuck in Delhi

Ja, men jo, man tackar!!! Alla flighter, tåg och transporter i Indien har funkat prickfritt, spotless, without any remarks... Vilket tydligen är en smula ovanligt i detta gigantiska land... Trött som skam och med en lagom dos hemlängtan pressade jag ihop resväskan en sista gång, för denna gången, i Indien... Chauffören kom och hämtade oss vid hotellet strax efter halv sju... Till flygplatsen... Och vad möts vi av där??? Vår flight till Helsingfors är försenad med över tre timmar... Tackar tackar! Så nu missar vi vår connection flight till Göteborg, vilket va den sista för dagen... Inte så man jublar och gör volter direkt... På riktigt...

Men jag kunde haft det värre... Eftersom min kollega är premium-medlem fick jag ta del av kakan också... Sitter just nu i loungen och blir serverad cappuccino stup i kvarten istället för att sitta nere bland gater och tax free butiker... Har redan spanat bland utbudet... De har inga jelly beans... Jag står över! Tack och bock!

dagens låt: take me home country roads - John Denver
dagens dusch: för kort
dagens frisyr: självtorkat burr
dagens smink: samma gamla vanliga
dagens klädsel: svarta tights, blå klänning, beige kofta, svart scarf, svarta converse... Jätteskönt att resa i
dagens planer: komma hem... Det blir inte alltid som man tänkt sig...
dagns vill ha: när jag nu inte kan komma hem som planerat så tycker jag de kunde ha jelly beans som jag kunde få morfa i mig
dagens saknad: hem, samtidigt vill jag inte riktigt kliva ur bubblan och tillbaka till verkligheten heller...
dagens drog: koffein
dagens träning: totalt obefintlig
dagens måste: vänta...
dagens dricka: tropicana juice
dagens mat: frukost bestående av juice, cappuccino, croissant och blåbärsmuffins... Blir att leva nyttigt from måndag!
dagens mående: trött och lite småsur... Lika bra att inte prata med folk kanske...

Så medan jag sitter här, uppkrupen i en fåtölj och dricker cappuccino nr.3 för dagen så kanske jag lika gärna kan ta och summera resan för dig som är intresserad! För dig som inte är ett dugg road av att läsa om naan bröd, ris, bilresor hotell etc. Rekommenderar jag en snabb scroll downwards en bit!

Vi landade i Delhi tidigt som tusan i söndags morse. Checkade in på hotellet och sov en stund innan det var dags att utforska stan... Tänkte traska runt till en början, bort till Connaght Place för lunch på ett ställe vi blivit rekommenderade... Det gick inte för sig tyckte en indier vi mötte på gatan... Tuctuc vore bättre enligt honom och jodå, det fick det tydligen bli! En sikh som tog oss till bl.a. Port of India. Tillbaka till hotellet för att möta Ashish med familj som sedan tog oss till Old Delhi, the Red Fort, Jama majzid (stor muslimsk moské och tempel) och sen till ett jättestort hinduiskt tempel, Akshardam, där vi såg en ljus och vattenshow och jag blev buffébord för vad jag tror kan ha varit alla myggor i Delhi!

Blev hämtade på hotellet av Ashish och Ruchi på måndag morgon, åkte till kontoret och möttes av deras assistent Preevi som välkomnade oss på traditionellt vis med röd prick + ris i pannan och blombladskastning... Jag gillar att få uppleva sånt!!! Fick gjort en hel del där, nya styles och ett besök till tryckeriet. Sedan blev det en sen lunch innan det var dags för oss att ta oss till tågstationen och därifrån till Agra. Kom fram sent på kvällen, upp tidigt på morgonen och med guide till Taj Mahal. Så galet vackert att jag grät! Och eftersom vi va tidiga så va det inte så mycket folk heller. Ville inte riktigt åka därifrån, men plikten kallade, vi skulle vara i Delhi på kvällen för att hinna med flyget till Bengaluru. Framme sent, bums i säng...

Onsdag morgon blev en tidig sådan följt av bilresa hela dagen med stopp och besök hos handskleverantörer... Kom fram sent till Chennai (Madras)... En sen middag senare va det åter dags att försöka sova skiten ur kudden... Gick sådär...

Är svårt att sova riktigt bra när man har möten inbokade lite hela tiden, flackar från stad till stad, intrycken är galet många och myggbetten får en att vilja kapa benen vid knäskålarna... Upp och äta frukost, dosa med mint, kokos och koriandersalsa, följt av ytterligare ett möte med en leverantör. En leverantör vi inte jobbat med tidigare men efter en karismatisk, proffsig och trevlig presentation av sig själv och företaget så hoppas jag verkligen att vi ska kunna jobba ihop framöver! Det är spännande med duktiga människor, sådana ska man se till att vara nära... Har man tur kanske det smittar av sig! :-) efter avklarat möte åkte vi runt och spanade in Chennai, bl.a. Längs världens näst längsta strand, Marina beach. Sagolik lunch på trident hotell och sedan flyg till Kolkata (Calcutta) där Robin bokat in oss på ett helt fantastiskt hotell i gammal engelsk kolonialstil, the Oberoi Grand. Med en restaurant där man nästan inte ens fick tugga själv! Sov som en prinsessa... Ville inte sova egentligen och absolut inte checka ut... Tur att vi hann äta frukost ordentligt iallafall, galet gott! Startade med en rundtur i bil genom Kolkata. Det är skrämmande att se hur folk lever, att klyftorna är så gigantiska! Körde över Gagnef och såg folk som faktiskt badade i det bruna vattnet... Nog för att det är religion och anses heligt, men ändå!! Dock är tydligen begravningar i floden numera förbjudet... Men likt andra lagar och regler anses det kanske mest vara en fingervisning! Robins fabrik va väldigt trivsam och gemytlig om än trång och spartansk... Fast inte alls om man jämför med den lilla sk cottagefactory vi besökte senare. Vi hann även med att se ett garveri innan vi åkte och åt lunch med Robins familj. Äntligen fick vi äta med händerna!!! I hela mitt liv har jag velat äta så! :-) galet gott och galet mycket mat, följt av två desserter... Va fortfarande mätt i morse när jag vaknade!

Så, för att summera... Indien är fantastiskt och indierna är oftast otroligt vänliga! Jag hade lätt kunnat tänka mig att stanna en vecka till! Längtar redan efter indisk mat och kan nog ärligt säga att jag tycker bäst om myllret i Kolkata av alla ställen vi varit på. Va lite tveksam till att kliva ur bilen först men sedan, med ett stadigt grepp om handväskan och ögon stora som tefat va jag helt betagen av alla intryck! Är dock lite besviken över att vi inte ätit någonting riktigt starkt... Är det bara ett hittepå att indisk mat är galet stark? Dessutom har jag inte råkat ut för någon som helst magåkomma... Och då har jag ändå varit lite oförsiktig och ätit glass och frukt ett par gånger... Fast på väldigt fina ställen iofs... Men iallafall... Jag kanske fick något vaccin i alla myggbetten... Eller så ansåg någon högre makt att det räckte med alla blåröda bett jag har på benen!

Nu är det snart dags för boarding! Tur att man har en blogg så man har något att sysselsätta sig med i såna här situationer... Situationer det även, insåg jag när vi kom till flygplatsen, är rent urbota dumt att vara effektiv vid! Man får ju bara vänta längre, längre fram!

Hade tänkt att ordningen skulle vara återställd ikväll såklart, att jag skulle kunna lägga ut alla bilder här osv... Men det får vänta till imorgon vad det verkar... Så tills dess, ha en trevlig lördag!

Namaste

3 kommentarer:

  1. Vilken resa du har gjort. Hoppas att det inte blir mera förseningar och att du snart kommer hem.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas du snart kommer hem säkert och utan mer förseningar! Kram

    SvaraRadera
  3. Suckar igen. Längtar också tillbaka till Indien. Och jag har inte haft någon lyx på min resa, tvärtom. Men ändå väldigt, väldigt bra! Välkommen hem!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!