onsdag 6 april 2011

News from India!

Va bara tvungen att uppdatera lite... Är nu i Chennai i södra Indien. Kom hit sent ikväll så jag har ingen aning om hur staden ser ut, ter sig eller så... Får nog se mer imorgon! I bilen på väg hit fick jag dock reda på att det var här Rajiv Gandhi, son till Indira Gandhi och Indiens premiärminister 1984-89, mördades av en kvinnlig självmordsbombare. Det är mycket man inte visste att man kanske borde ha haft en aning om! Men det är också härligt med fantastiska människor som kan en massa!

Tänkte lägga ut en massa bilder och skriva om hela resan när jag kommer hem... Det blir bara plottrigt från le phone... Men man kan sammanställa det hela med att indisk mat oftast är galet god, de flesta indier är vansinnigt trevliga, vädret är fantastiskt (synd bara att man sitter mestadels i bil eller på fabrik... Jag har gråtit för att jag såg en vacker byggnad... Myggen i Delhi är inte hungriga längre... Jag däremot har lämnat blod en sisådär 60-70ggr den senaste veckan, trodde jag va tvungen att vänta 6mån pga resa!!! (F.Y.I. det kliar som f.a.n... Tur att man gått i lära hos dr.R.Larsson och vet vilka underverk tandkräm kan åstadkomma!)

Känner mig fruktansvärt uttittad stundtals... Nästan så man vill fråga folk om "de ätit glosoppa te medda eller???"... För visst måste de väl ha sett västerlänningar förr?? Vi åker iofs en del utanför städerna, men iallafall! Jag har ju kläder överallt!! Inga bara axlar här inte!! Och byxor får det bli oxå, annars lär de tro att jag är spetälsk med alla röda bett jag har på benen... Jag lyssnade en del iallafall Pia, hade klänning första dagen och hade ingen chans att byta till byxor... Myggorna hade fiesta på mina smalben vid Swaminarayan Akshardham, ett galet stort och vackert hinduiskt tempel vi besökte tillsammans med Ashish och hans familj i söndags... Fåfänga är skräp!

dagens låt: where the streets have no name -U2
dagens dusch: de hade sån där duschvägg på förra nattens hotell... Döm om min förvåning/besvikelse när trycket i duschen va undermåligt... Ger liksom inte önskad effekt... Men duscha var ett måste för att vakna... 4h sömn och en lååång arbetsdag som väntade!
dagens frisyr:hästsvans
dagens smink:en hel del... Alltid trollar det bort lite av tröttheten och glåmigheten!
dagens klädsel:vida linnebyxor m dragsko nertill, svart linne, rosa, vid crêpetunika och vit scarf
dagens planer:upp tidigt som fasen, iväg och besöka tre handsfabriker, ankomma Chennai sent på kvällen... Check. Check. Check.
dagns vill ha:möjlighet att uppleva detta fantastiska!
dagens saknad: fritid
dagens drog:diet Coke
dagens träning:tålamod
dagens måste:vakna
dagens dricka:diet Coke, indiskt svart te, Bengaluru kaffe och färskpressad vattenmelonjuice
dagens mat:dosai till frukost, Chicken Masala till middag
dagens mående: trött men nyfiken

Nu ska här sovas!! Klockan är ett lokal tid, imorgon väntar frukost (dosai... Galet gott!) möte med leverantör och sedan flyg till Calcutta. Sex nätter... fem städer... Inte konstigt att man är lite veckovill! Ha det så gott mina vänner! Tack för att ni finns!

Namaste!!!

5 kommentarer:

  1. Åh vad jag är avis på dig! Jag har rest runt en liten del i Indien, i en månad. Längtar alltid tillbaka. Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Men vilken otrolig tur att jag tajmade din dagens låt idag o inledde 45-minutaren med just denna där till din ära! =D
    The Hefflers undrade f.ö. lite stillsamt hur det egentligen är med ledighetsansökan från din sida - de har nämligen inte sett röken av någon sådan? ;)

    hugs

    SvaraRadera
  3. Så glad jag blev när jag fick se att Du skrivit! Har varit inne och kollat varenda dag! Internet är inte så dumt :-). Gott att se att Du har det bra. Hoppas Du har mycket tandkräm. Visst är det fantastiskt! ;-)
    Kramar från mej och dr Larsson <3<3<3

    SvaraRadera
  4. Aaaahhhh, alskade Nina!! Gott att hora att du har det toppen, det har blir sadar utan a eller o med prickar over...men du fattar! Har e grymt bra nu men har inte varit bra vader hela tiden men tant har klarat av att branna sig sa till den minsta grad....kraftpremiar nagon!? Ska snart bort o klamma en flaska cava o ata lite tapas...tanker pa dig o skont att hora hur det funkar i curryland! Puss, puss, puss...

    SvaraRadera
  5. Wow! Du är i Indien...! Häftigt.

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!