måndag 13 juni 2011

funderingar runt mat

man skulle kanske kalla det kostcirkel då... eller? inser att jag bör lägga om min kost en del... det händer ingenting på vågen, jag slarvar en massa just nu och framför allt så trillar jag in i slentrianmässigt beteende kring hur och framför allt vad jag äter... jag tror inte det är direkt bra att äta för ensidigt och framför allt är det inte bra att tillbringa sommaren i vassen... man kan skära sig och få stickor i fötterna...

jag är ju ganske väl medveten om att jag tycker det finns roligare saker att göra än att laga mat till bara mig själv... det är jag inte ensam om... men om man då följer en kostplan så blir det iallafall lite roligare... dels så slipper man komma på vad man ska äta... dels får man nya tips och idéer...

nu lutar det åt LCHF... trots min starka reaktion mot bacon... som jag ju tycker är lite grisigt... men jag gissar att man kan komma runt just bacon faktiskt... tror även att jag kan komma att ha lite svårt för allt fett man ska äta... men det kan ju få bli en LCHP diet istället... low carb high protein... så brukar man ju försöka köra...

åkte vägen om affären på väg hem... tänkte handlat sådär LCHFP-aktigt som jag tror att man ska... började bra, tänkte nästan på allt jag stoppade i korgen... minus några av grejerna bland naturgodiset som råkade trilla ner i påsen... nötter är ju bra... müslitoppar är det nog inte... och sedan kom jag till ett ställ från Marabou... fullt med chokladkakor från deras sensation-lansering... fan ta dem...


för då börjar nämligen godisråttan i mig diskutera och förhandla med den sunda lilla tjejen i mig... godisråttan vinner allt som oftast... idag vann argumentet att om man nu ska lägga om kosten och sluta äta godis och smaskigheter så är det ju lika bra att smaka på det där som man annars kanske kommer att gå och fundera på om man skulle tyckt om eller ej... så det blev så, en chokladkaka inför kostomläggningen... nu, såhär när den där chokladkakan inte längre finns så inser ju jag också hur galet korkat det är... inser och mår lite smått illa... den var alldeles för söt...

inser, mår lite illa och tycker det är trist att jag inte tog och tvättade i lördags... för idag hade jag liksom inget val... så jag springer som en skottspole till tvättstugan och tillbaka och tycker det är trist att jag inte befinner mig på ett tak och skruvar vinklar eller vad nu jag skulle gjort idag istället... men, men, livet kan inte vara roligt jämt!

9 kommentarer:

  1. Du vet väl om att det finns en massa nyttigheter i choklad?! Som antioxidanter, lyckokänsla och ökar ämnesomsättningen!! Så ät choklad med gott samvete!!

    SvaraRadera
  2. Och inte sjutton behöver väl du tänka på vad du stoppar i dig? Du ser ju alltid så himla fin ut på bilderna, vältränad.

    SvaraRadera
  3. Jag går faktiskt på en diet med väldigt mycket choklad i.
    Men den är urkass! Funkar inte alls.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Melinda - ja, choklad är ju en böna, alltså en baljväxt och bönor är ju nyttiga! tror dock inte mjölkchoklad är direkt mycket bön-substans i... mest fett och socker... men gott är det! =)

    Singelmamman - Tack! men jo visst sjutton behöver jag tänka mig för... jag är ju så kort att risken för mig att bli lättare att kliva över än gå runt är ständigt närvarande om jag inte passar mig! =)

    SvaraRadera
  5. Bom sicka bom - jag tror jag har gått på ungefär samma diet ett tag... fast min är mer inriktad på allt möjligt sockrigt... mer allsidig kost sägs ju vara bra... jelly beans i olika färger liksom... men denna funkar inte heller... ikväll har jag anammat LCHF såpass att jag smoffat i mig grevéost med kniv... alltså skurit stora bitar... vet inte om det känns sunt heller... känns som om vi är som grodor utan ben... hopplösa... och ändå, är samma groda galet packad... alltså ändå hoppfull... =)

    kram!

    SvaraRadera
  6. Kostomläggning...alltid svårt! Choklad..alltid gott! :)

    SvaraRadera
  7. Jag känner igen det såååå väl... Man drar iväg till affären och har världens bästa föresatser om ett nytt leverna... Godishyllorna är djävulens påfund för oss "renlevnadsmänniskor"!!
    Kram på dig!
    M

    SvaraRadera
  8. En halv (!) äppelpaj slank ner här igår av samma orsaker. Och det känns liksom som att det är mer okej för att ingen såg det. Som om det man äter när ingen ser inte räknas. Vilket ju iofs lät som en bra regel. Ja, det får bli en regel. Det som man äter när ingen ser räknas inte.

    SvaraRadera
  9. Jag tror du kommer trivas jättebra med LCHF! Nu älskar jag ju bacon men det kan man ju givetvis byta ut mot en massa annat gott om man vill :) Och godissuget blir faktiskt mindre efter ett tag även om man inte kan tro det innan man börjar!

    Jag kan dock rekommendera att smyga ut kolhydraterna lite långsamt i början så slipper du den totala orkeslösheten i början. Risken är också att du blir en komplett bitch den första veckan om du släpper taget om alla kolhydrater på en gång ;)

    Jag är övertygad om att du fixar det (även om vi andra faktiskt tycker du är jättefin som du är!)

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!