tisdag 21 juni 2011

längtar hem och bort...

... mest bort... till någonstans där det är varmt och man slipper tänka... jag skulle behöva slippa tänka... behöva slippa få grå klump i magen av allt som gör sig påmint ju närmare midsommar vi kommer... och då är det inte min inbokade tandläkartid på torsdag jag tänker på... nä, att laga ett kadaver till tand verkar fan som en picnic i jämförelse med vad mina hjärnspöken kan vara kapabla att spela mig för spratt...

men som tur är har jag hittat på råd och lösningar för problemet... försöker ignorera och undvika så långt det bara är möjligt... vilket det faktiskt är... därifrån har jag börjat släppa taget helt... jag planerar bortanför den där natten... planerar midsommar och fixar sånghäften (kan lägga ut en länk kanske sedan... eller en sida med en massa sånger för den som känner att det vore himla käckt och trivsamt att sjunga samma sånger på midsommar... vi kan ju sjunga samma sång... kan vi ju!

Det är ju trevligt att veta hur texten går och sådär när man står där kring midsommarstången och försöker komma på nästa ringdans. Eller hur den där låten går som någon börjar nynna på med ett vinglas i handen... min plan, som går framåt enligt just densamma dessutom, är att jag ska ha fixat häfte + ett ackordhäfte tills på torsdag... är det så att du vill en del av kakan så är det självklart bara att lämna en kommentar här nedan eller maila mig så skickar jag en pdf.

Hittills är det följande sånger som fått en given plats:

Idas Sommarvisa
Visa vid vindens ängar
I natt jag drömde
Inbjudan Till Bohuslän
Sjösala vals
En Kväll I Juni
Turistens klagan
Brev från kolonien
Hönan Agda
Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind
Nu grönskar det
Du käre lille snickerbo’
Viljen I veta
Jänta å ja
Vi är musikanter
Små grodorna

Har du några fler du vill lägga till??? Några du tycker saknas??? Hojta till isåfall... eller ännu hellre... skriv dem i en kommentar!

3 kommentarer:

  1. Väck med alla jädrans hjärnspöken - Jag hoppas du får ha din fina midsommar, med sånger och allt. Det är du verkligen värd!
    Kom ihåg att Nu är Nu....
    Stor kram!
    Madde

    SvaraRadera
  2. Madde satte spiken perfekt!
    Håller fullständigt med henne.
    Vem vet det kanske är denna midsommar som du aldrig glömmer och kommer att referera till när du berättar för barnbarnen hur du firade midsommar just det året.
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Tack fina ni! Ja, jag håller med, jag ska tänka så... nu är nu... vad som hände för ett år sedan var då och jag kommer aldrig att behöva gå igenom det igen!!! Åh vad det hade varit trivsamt... tror dock inte det kommer att bli så... det är inte riktigt det klientelet av folk som kommer att vara med... men som sagt, ack vad trivsamt det hade varit! kram kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!