onsdag 1 juni 2011

jag har fått dille...

... kommer du ihåg Anna Books Killsnack? Släpptes 1985, spelades på radio ibland och jag minns att jag försökte spela in den på kasettband... när de spelade låten tryckte man på "rec" så fort man bara kunde och sedan hoppades man innerligt att de inte skulle förstöra den med att prata mitt i eller i slutet... Jag minns även att jag stod i vardagsrummet med volymen på "way too loud!", dansade och sjöng med en knuten hand framför munnen... alltså inte helt olikt hur det kan se ut idag i mitt vardagsrum! Framför allt försökte jag skriva ner texten... en text jag tyckte va så bra... kunde inte förstå riktigt varför man var emot "dille på killar" dock...


Killar, syrran snackar bara om killar
och hon dillar helt kolosalt
hon säger dom är gulliga...
hon är nog lite knäpp i skallen
som gillar och som kolllar in alla killar
dom förvillar henne totalt
hon säger det känns underbart...

Bara så du vet så fick jag göra som förr... lyssna, pausa, skriva ner... hittade inte texten på nätet... tar det som något positivt faktiskt! Och när jag ändå höll på så var jag nära att fastna i alla gamla godingar vår kära Anna gjorde då när det begav sig... snurrade även in på Solstollarnas hemsida... försökte komma på vad den där sången hon spökflickan (Martyna tydligen) hette... kan inte komma på det... men det kommer nog, det är en sån där som poppar upp i huvudet ibland.

Men nu var det inte det jag skulle berätta om... låten kom jag att tänka på bara för att jag har fått just dille... på cornichons, cornichonger som jag kallar dem, eller mini gherkin som någon av tanterna i Bridget Jones Dagbok envisas med att kalla delikatess... oh my godness... har jag blivit en brittisk gammal tant???



Hur som helst, brittisk tant eller ej... det är inte mysigt på något sätt och vis att när man är till att öppna burken... och liksom håller den mot kroppen för att få mer kraft... från var vet jag inte... för att man var starkare igår än man är idag tydligen... det skvimper ut en massa mini gherkin spad på hela man... bara så du vet! 

2 kommentarer:

  1. Är det "En väv av legender" du tänker på kanske?
    http://www.youtube.com/watch?v=EGaklzWHDjI

    SvaraRadera
  2. Cornichons är mumsgott!
    Har visst en oöppnad burk stående i skafferiet. Den får nog plockas fram idag.
    Trevlig helg!
    Ulrika

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!