torsdag 25 juli 2013

Vilken fantastisk dag!!!

Jag är nästan stum av förundran över hur bra det blev! Fia hämtade mig tidigt imorse, vi åkte ut till Saltholmen och tog båten ut till Brännö... väl där gick vi runt och tittade lite, traskade bort till bryggan där det dansas i slagdängan "Dans på Brännö brygga"... tittade lite på Lasse Dahlqvists minnesplats och sedan gick vi och hittade en bra klippa att dunka ner på...

Där åt vi frukost medan solen besegrade molnen och ett riktigt vackert väder kikade fram! Vet inte hur det gick till men swosch sa det och så hade tre timmar passerat och vi insåg att skulle vi kunna kalla detta en ö-luff så behövde vi nog iallafall besöka minst en ö till... så vi gick ner till bryggan igen, åt en glass i väntan på nästa båt och åkte sedan till Styrsö.

På Styrsö gick vi först en rätt lång bit mellan en massa små/stora, gamla/nya, vackra/fula hus... Väjde för otaligt många golfbilar som kom farandes i en faslig fart och tänkte nog flera gånger att jädrar i jösses va långt det var ändå... det såg inte så långt ut på kartan! Sedan tog jag kort på några fina hus också... som vanligt alltså! Tänker att sånt kan vara bra att ha som inspiration!
Tillslut kom vi äntligen bort till Pensionat Styrsö Skäret. Egentligen är det inte så långt men vi var rätt varma och hungriga vid det här laget. Underbart ställe med supermysig inredning där de serverar supergod mat och ännu godare bröd! Vi festade till det med deras tre-rätters lunchmeny och ja, det är väl bara att erkänna, undertecknad bokstavligen kastade sig över brödkorgen! Medan vi satt där i skuggan av markiserna molnade det på och regnade till och med lite... 20 droppar eller så!


När vi hade ätit klart och magarna var fullkomligt proppfulla traskade vi ett par hundra meter tills vi kom till en alldeles lagom klippa att åter igen dunka ner på. Men innan vi gjorde det gick vi faktiskt och badade... eller doppade oss... men ja, till och med den här badkrukan fick doppat sig, simmat några simtag, både rygg och bröst innan hon skuttade upp ur vattnet och kände att det ju faktiskt var rätt gött!


Någon eller kanske ett par timmar i solen senare kände vi att det var dags att ta båten tillbaks till Saltholmen... och sedan kan ju knappast varken Storsockiplast eller jag, Lillstrumpa, låta bli att shoppa så vi tog vägen om Frölunda torg också, när vi ändå var i krokarna... en heldag som överträffade förväntningarna och alla väderrapporter med råge! Första men absolut inte sista gången!!! 

1 kommentar:

 1. Hej!
  Det gläder mig mycket att ni fick en fin sommardag i skärgården! Du är alltid varmt välkommen som gäst hos oss!
  Vänligen
  Ola Tulldahl
  Pensionat Styrsö Skäret

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!