onsdag 3 juli 2013

När det är lite som man tänkte sig att det skulle vara!

Jag skriver sällan om mitt jobb... typ aldrig egentligen... vill inte blanda in det här med er, dels för att jag vill släppa jobbet när jag går hem och dels för att jag inte tror det skulle uppskattas av mina chefer och/eller kollegor... bättre att bestämma sånt från början och gå på den linjen så den där gråzonen man så lätt annars hamnar i inte blir större och större... men idag kan jag inte låta bli... idag gör jag ett undantag, det får gå bra!

Jag jobbar ju som designer... accessoarer är det som gäller i min lilla värld... och när jag var liten och drömde om att bli just det, designer... det var innan jag såg Lagens Änglar och bytte ut designerdrömmen mot advokatdrömmen eftersom de hade så snygga dräkter och skor, då, då såg jag nog framför mig jobbet som sådär käckt man sitter och skissar, drar snabba streck, hittar en känsla och linjer... eller så kanske jag inte alls såg det så framför mig... vad vet jag, jag var 10år... jag hade antagligen just lagt prinsessdrömmen på hyllan...

Men om vi tänker såhär då, så som man kanske tänker sig att det är att jobba som designer om man inte vet så mycket om det eller är direkt insatt i konfektionsbranschen, då kan jag tänka mig att man tror att det är sådär, att någon sitter och drar snabba streck, skissar, hittar en känsla, linjer och utifrån allt det där så skapas det plagg... tänker man så?! Man kan säga att det är ytterst sällan jag sitter och jobbar på det viset iallafall... väldigt sällan... det kanske händer ett par gånger om året...
Idag är en sådan dag, jag sitter och skissar på idéer, då är det alltid enklast att göra det på papper istället för i datorn, man ser rätt snabbt vad som funkar och vad som inte blir så bra, kan tänka ut lösningar och greja... älskar mitt jobb då... gillar även de andra stunderna oftast, alltså även när det inte är som jag kanske föreställde mig... men när det liksom blir som man trodde, då är det en speciell känsla. Då flyger tiden iväg, särskilt då man har flyt och det bara strömmar ut idéer ur pennan... vilket ju inte alltid händer heller... men idag var en sådan stund... underbart! Det gäller att uppmärksamma de där ögonblicken! 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, rätt ofta är det roligt! Men även detta har sina slentriandagar!

   Radera
 2. En go´ känsla när de där ljuspunkterna i jobbet dyker upp, lite av en lyckokänsla. Måste kännas roligt att sedan se Dina alster ute i butik eller på någon ute på stan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt go känsla! Både när ögonblicken infinner sig och när man ser något man gjort!
   kram

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!