onsdag 10 juli 2013

Idag, en dag av nya intryck och sabla våta skor!

Vi tog tåget till Stockholm idag, kollegan och jag... jag har ju knappt aldrig varit i Stockholm och då aldrig någonsin på Stockholms central. Men döm om vår förvåning och besvikelse när vi kom fram och regnet bokstavligen öser ner... man hör ju alltid att solen skiner i Stockholm och att det alltid (?) regnar i Göteborg... den dagen vi besöker Stockholm ösregnar det och solen strålar över Göteborg... snopet, minst sagt!

Hur som helst, vi tog oss fram i den stora staden med allt vatten... både runt oss, under oss och över oss... åkte med en supergullig taxichaufför som inte skrattade rått åt min okunskap om Stockholm utan snällt pekade ut några kyrkor och byggnader på vägen från besöket som var anledningen till resan tillbaks till centralstationen. Därifrån gick vi sedan på stan, kollade butiker, åt lunch och försökte undgå regnet... det sista var helt hopplöst!

MEN det roligaste på hela dagen var ju helt klart när Monstermalla lägger ut en bild på Instagram och berättar att hon och hennes man är på väg till Stockholm... jag kommenterade att jag var där över dan... yada, yada, yada, för att göra en ganska kort historia än mer kort så var Monstermalla företagsam nog och mötte upp på ett café på PUB! Så himla roligt att ses i verkligheten. Jag har läst Mallas blogg sedan jag själv började blogga för snart två och ett halvt år sedan, tror faktiskt hon har läst min, från och till sedan dess också.

Måste erkänna att jag var helt uppspelt efteråt och under tiden också... såpass att jag inte tänkte på att även jag borde ha förevigat med en bild... men men, man kan inte ha koll på allt! Monstermalla har ju bildbevis, ett bildbevis även på att jag gått igenom behandling för dränkt-katt-look, men sånt får man ta ibland!På det där caféet fick jag iallafall tagit en bild på oproportionerlig fika... pytteliten kaffekopp till storsominihelveteson maräng! Den tog nästan en halvtimma att äta upp! Efter kaffet var det åter dags att ge sig ut i regnet, dra sig så sakteliga tillbaka till centralen och ta tåget hem till Göteborg... om vi sov på tåget och laddade våra telefoner? Självklart! Det är väl sånt man ska göra på tåg, sånt man inte kan göra i en bil alltså!


På tåget hem råkade vi även ut för lite inomhusregn... eller en flaska Loka med sådär piggt och yvigt inbyggd kolsyrakaskad... men vad är det man säger? Regn ute - regn inne!? Och ja, mina skor... antagligen helt förstörda... de har ju för sjutton lekt badkar hela dagen!


6 kommentarer:

 1. Tycker fortfarande det är dålig planering ;)

  Och hallå, en halvtimme för den marängen? Max 5 minuter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig fullständigt! Gör om, gör rätt borde tillämpas i detta fall! Tror jag även Stockholm tycker! Det var ju tydligen bästa publikantalet sedan 2006!

   Haha, men den var jättestor och jättehård! Det var superjobbigt att äta den! Men den var god så det var värt mödan! =)

   Radera
  2. Snusk Nina, stor och hård.

   Radera
 2. Stackars dig. Ja det var sabla taskigt av oss att inte bjuda på solen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite taskigt var det... Men det kan ha varit ett fall av "har hon inte bemödat sig att komma hit tidigare så behöver vi inte visa vår vackraste sida heller!"... =) Men jag tänker att det går fler tåg!

   Radera
 3. Vilket sammanträffande! Världen är bra liten ibland.
  Men alltid kul att träffa blogg-bekanta! :-)

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!