tisdag 9 juli 2013

Vacklar i min tro...

Vi ska prata diet... periodisk fasta 5:2... du som inte gillar sånt gör klokast i att inte läsa vidare... själv finner jag mig kluven just nu... jag går in på min tredje vecka, kör fasta (500kcal) på måndagar och torsdagar och när jag ställde mig på vågen imorse så visar den -0,8kg sedan jag började direkt efter midsommar... -0,8... det är inte så man hoppar högt och jublar över de där siffrorna morgonen efter en fastedag kan jag meddela!

Visst, det är nästan ett halvkilo i veckan och ja, det är ju en rätt rimlig viktnedgång om man inte ska stressa kroppen på något sätt och vis... och ja, det är neråt hela tiden... plus att jag levt som jag vill de övriga dagarna och ändå gått ner... men iallafall... man vill ju ha det där härliga tappet på -3kg som "alla andra" har... sedan att min kropp inte alls förstår sig på det där med att tappa, det är ju en annan femma!

Vanligt folk går ner 8-10kg på tre veckors kur med Cambridge... jag tappar på sin höjd 3-4kg på samma tid... och de där kilona är bara vatten och glykogen... *swosch* säger det när man börjar äta vanligt igen och så är minst hälften av det man tappat tillbaks igen... tröttsamt?! Nä, tror du det???!?!

Sedan hjälper det ju självklart inte att min träningsmotivation totalt är som bortblåst... från 25 timmar i maj till knappt tio i juni... man förstår ju att det blir skillnad... juli verkar inte bli så mycket bättre. Jag får liksom inte ändan ur vagnen! Har lagt till en massa motivationsappar i telefonen att fylla i efter genomfört pass men ändå lyckas jag inte...

Hmmm... kom jag på ett sidospår nu?! ja, jag gör ju lätt det... hmmm... men ja, jag kör väl på med min 5:2 ett tag till, gillar ju ändå de dag 500-dagarna och någon nytta kanske de gör! Och så var det det där med motivation till att träna... det får ju bara ta och infinna sig, pronto helst, basta!

Hur har du det med motivationen?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!