onsdag 29 januari 2014

29. Hepp! Dagens middagstips.

oj... middag?! jag orkar ju knappt tänka mat... än mindre tipsa om den idag känner jag... hoppas innerligt att kärleken fixar middag ikväll... Men en grej, som faktiskt är både nyttig och billig och som är utmärkt en  dag som denna, när man varken orkar, vill eller har lust att fixa något fancyschmancy, det är blodpudding med rårivna morötter och rårörda lingon.

Egna rårörda lingon gör man superenkelt genom att ta en kartong frysta lingon (225-250g), häller i en burk, tjongar på 1dl strösocker och rör om tills sockret löst sig (har man bråttom kan man tina lingonen en stund i micron först).

När man sedan har den där burken med godaste tillbehöret så har man några middagar att se fram emot framöver av bara farten:

- raggmunkar och stekt fläsk/bacon
- stekt strömming (på sill eftersom strömmingen är förgiftad) med potatismos
- potatisbullar av överblivet potatismos

1 kommentar:

  1. Åh, vilka goda middagstips! Dessutom med "plingade" lingon! :-)

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!