lördag 25 januari 2014

Vilka drägg det finns...

Jag åkte vägen om en av Göteborgs bäst ansedda mataffärer nu ikväll... skulle bara ha lite frukostmat och sådär... det där med att bo i två lägenheter, några dagar hos mig och några dagar hos pojkvännen resulterar ju i att man aldrig vet vad, eller ens om, det finns något hemma i matväg...

Hur som helst, jag åkte och handlade och går runt och strosar bland hyllorna där (alltid lika roligt att flanera i andra mataffärer en "ens egna") när jag plötsligt möter två män... fast helst skulle jag vilja kalla dem grabbar för de betedde sig så barnsligt, men deras anleten skvallrade om en ålder när man inte längre kan räknas som ungdom på det viset... högljudda, flamsiga och tramsiga, och ja faktiskt även en smula olustiga att befinna sig i närheten av... var man än befann sig i butiken så hördes de, gapflabbandes och tjoandes... och det är väl klart folk kan få skratta och tjoa, men detta var på ett sånt där på gränsen till otrevligt sätt... lite labilt... som en bomb som gärna vill brisera... som om de sökte en chans att få gå bananas liksom...

De båda stod i en annan kassa och skulle betala samtidigt som jag gjorde det samma och ja, inte fasen va det trevliga då heller, domderade kassörskan, skällde på att hon gjorde fel fastän hon bara följde butikens rutiner, stod och pratade högt om otrevligheter och hetsade... jag packade snabbt som ögat ihop mina grejer och tog rulltrappan upp till parkeringsplanet jag hade ställt mig på, livrädd att de skulle följa efter... ja faktiskt... det var något i den enes blick som fick mig att bara vilja fly fältet... så jäkla otrevligt!

Och självklart hade det varit lika otrevligt om det var killar i 20-års åldern som höll på sådär, men dessa var det dubbla, minst!!! När fan är det dags för dem att växa upp och ta ansvar?

Inser också att det måste låta som att jag levt i skyddad verkstad... i en stuga på landet långt bort från civilisationen... det har jag inte... bara lite... men det är ju tragiskt ändå.


1 kommentar:

  1. Påtända?
    Det är inte trevligt med sådant uppförande som du beskriver, usch!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!