onsdag 8 januari 2014

2013 a la Minininis

Japp, då sitter jag här igen och ska knyta ihop min säck över det gångna året... näst intill en överväldigande ångestkänsla kommer krypandes... vet att det är motsägelsefullt att en överväldigande känsla kryper men ändå... det har ju råkat komma bli ett par rätt stora inlägg förut... de andra åren alltså... mycket bilder och mycket text... just nu känns allt sånt onödigt och förflutet på något vis... inte så att jag vill ha det ogjort, inte majoriteten av allt som hänt det sista året iallafall... men ja, det känns roligare att blicka framåt nu, mer än det någonsin gjort tror jag... men, traditioner är till för att hållas, så också denna! Huruvida det hela blir långt eller kort, innehållsrikt eller tillika fattigt, det återstår att se... jag gör som jag alltid gjort, påminner dig redan nu i början att hälla upp ett glas vin, ställa flaskan i närheten och fylla på med snacksen... nu kör vi!


Lite si såhär skulle jag nog vilja sammanfatta det hela i en linje... Håkan har ju lyckats dyka upp lite här och var och ja, det är ju alltid lite guldkant på tillvaron när det händer!

I januari och februari hade jag ett fasligt sjå med att komma över att jag skulle vara tvungen att lämna mina älskade pass i Kungälv... det blir lite som ens bebisar de där passen när man haft dem länge... så ja, det slutade med tårar och en överväldigande mängd blommor där tillslut.

I övrigt verkar jag ha haft ett rätt så bra fokus på träningen och ja, det är väl så det brukar vara, nyårslöften som ligger färskt i minnet...


Fick en ny träningsformfavorit i våras också, simning... försökte ta mig till simhallen minst två mornar i veckan och jo, ja det gick rätt bra, ett tio-kort lyckades jag förbruka iallafall... sedan köpte jag ett 30ggrs kort och ja, det ligger helt orört i plånboken tror jag minsann... kan hända det är ett par gånger som är använda av de där... men mer än så är det inte... får försöka ta tag i det där i vår igen!

och jo, ja just det, i april hade jag den stora äran att få vara toastmaster på mina fina vänners bröllop... jösses va det planerades och fixades inför det där bröllopet och jösses va kul det var (om än rätt tidskrävande). Men om jag får säga det själv så lönar det sig att lägga ner en massa tid och lite till i planering och förberedelser... det var galet roligt och brudparet verkade vara galet nöjda!

I maj vet jag inte riktigt vad jag gjorde... tränade en del, försökte äta nyttigt, räknade ner till konserten med Håkan på Slottskogsvallen (då visste jag ju inte att jag skulle komma att gå på fyra konserter till under året)



Lagom till sagda konsert fick jag dock feber och en rejäl förkylning... trodde på riktigt inte jag skulle orka gå... låg i min soffa och frös och kände mig allmänt bedrövlig minns jag, men min Storsockiplast övertalade mig att följa med och ja, jag hade ju ångrat ihjäl mig om jag inte hade gjort det! Vilken kväll!


Midsommar firades hos bästa familjen i Olofstorp med nubbe och sill, vin och massvis med godis och sång... tyvärr också regn så det blev ingen dans kring midsommarstång men det gick bra ändå!

Och ja, sedan följde ju en av mitt minnes allra bästa somrar weather-wise... jädrar va fint väder vi hade! Storsockiplast och jag drog ut till södra skärgården och flanerade runt en dag, jag blev helt frälst i en av öarna och började sedan dess leta hus där... ett kapitel i sig den här hösten... som ni inte fått höra så mycket om iofs, man vill ju inte jinxsa det! Många kvällar/nätter/tidiga mornar spenderades i fina vännernas lounge med ett par, sju, många glas vin... härliga tider!




Eftersom jag var sjuk på första Håkan-konserten bokade jag raskt in biljetter till två till... med mamma som sällskap! Grebbestad och Varberg, en veckas mellanrum... helt fantastiskt!



I ett par dagar fick jag äran att rå om lillprinsen också... vi var i Slottskogen och på Liseberg... all in kan man säga! Helt ljuvliga dagar med massa skratt, bus och kärlek! Älskar den lilla ungen mer än jag har ord till tror jag minsann.



Semestern avslutades med ett par amazing dagar i Ystad med min fina namne och hennes barn... massvis med glass, shopping, ost och vin och bad! Japp, även den här badkrukan badade!



och när jag kom hem väntade en konsert med Håkan till, på Way out West denna gången! När det avslöjades att han skulle spela även där kunde jag nämligen inte hålla mig borta såklart!



Hösten har sedan varit full av resor... först en trendresa till London och sedan en jobbresa till Shanghai... I London fick jag äntligen köpt min efterlängtade Mulberry-väska... och precis som jag satt och gladde mig åt min nya dyrgrip fick jag ett sms om att min flight var inställd... men, men, hem kom jag tillslut... via Stockholm och en övernattning på Arlanda... Shanghai var bättre än någonsin, fick gjort massor och upplevelsen tycks bara bli bättre och bättre... lite som en smak man måste vänja sig vid för att tycka om ordentligt!





När jag kom hem därifrån var jag typ som ett vrak... tillslut kom min chef och frågade mig hur jag mår egentligen... inte så jäkla lattjo faktiskt! Men det skulle vända rätt kvickt där i krokarna visade det sig... en dejt med en trevlig kille på café blev en promenad med trevliga killens mammas hund som sedan blev en konsert på Pustervik med middag innan... där någonstans bland fika/promenad/konsert föll jag... pladask! Och ja, jag har liksom fortsatt att falla!

Mitt i allt fallande var det dags för Thailandsresan jag hade sett fram emot sedan årets början... jädrar i jösses va gott det är med sol, bad och semester! Trevligt sällskap både i mitt resesällskap och sedan även med min vän Jimmy som kom ner och var på samma ställe i en vecka.





Men ja, det ska väl inte stickas under stol med, jag längtade hem rätt rejält till den där killen jag hade träffat några veckor innan... och ja, det var lite nervigt att samtidigt som man är på semester hålla på och lägga bud på ett hus bara sådär!

Det där huset blev aldrig mitt... lika så bra är väl kanske det... killen däremot... han är min... jag kan ha kommit att träffa världens finaste kille... i mina ögon är han det iallafall! Underbar, snäll, rolig, omtänksam och alldeles perfekt!

Från mitten av november fram tills nu känns livet som ett rosa töcken... jag får ingen ordning på något och det gör inte så mycket heller! Jag är lycklig och kär och anar att även mitt pussel kan tyckas komma att läggas enligt min idé om hur ett livspussel i stort skall läggas.

December inleddes med en fantastisk Håkan Hellström-konsert på Skandinavium och sedan spenderades december som december brukar spenderas i det minininiska hemmet inför jul... julgodisbak, pepparkaksbak och grejer... "grejer" i år innebar att göra julkorv... från superscratch... mala kött och allt! I år med världens snyggaste hjälpreda som samtidigt fick den stora äran att måla om mitt sovrum. I samma veva så passade vi även på att presenteras för våra familjer, närmaste vänner osv. Ett sabla sjå att vara lite toknervös inför första mötet av alla nära!






Helgen innan jul packade vi varsin väska och tog båten ut till Brännö. Vi bodde på värdshuset, åt ost och drack vin på rummet, åt tre-rätters middag på kvällen, ljuvlig frukost på morgonen, strosade runt på ön och mös... långt från julstressen... som vi avrundade helgen med med en tur till Jul på Liseberg... men det var mysigt det med!





Julen firades hemma hos mamma och pappa... i år med lillskrutten med familj... så sabla roligt att fira jul med en två-åring som helt och fullt tror på tomten och verkligen knappt kan hålla sig själv i schack eftersom det ju är "JULAFTON IDAG!"... det talade han om för ALLA... flera gånger!


Och ja, sedan har vi haft en fantastisk jul-/nyårs-ledighet, även om jag valde att bara ta en dag semester... man hinner en hel del ändå! Umgås med familjen, gå på museum, äta frukost på stan, middag med vänner osv.




Nyår firades hemma, i all stillhet med massa god mat, massa mys och lite röj av lägenheten... jädrar va man samlar på sig! Men nu börjar det rätta till sig!

God fortsättning mina vänner!
2014 kommer att bli fantastiskt!






2 kommentarer:

  1. Åh! Ett fantastiskt år till ända. Och fantastisk krönika. 2014 kan ändå bli ännu bättre! Och ja, jag gjorde som du sa, tog ett glas vin.

    SvaraRadera
  2. Ett grymt år med en fantastisk avslutning!
    Du är så värd det, älskade vän.

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!