lördag 19 november 2011

oj oj...

idag blev det inget inlägg... för nu är ju klockan över midnatt och ska man vara petig så ska man! Men om vi ändå leker med tanken att det är idag igår, fredag, så är det milt sagt en dag upp som en sol, ned som en pannkaka...

hoppade in och tog ett pass för en kollega imorse ju... dundertrött travade jag in på anläggningen och möttes av "jösses, va du ser trött ut!"-liknande kommentarer... gör inte att man känner sig piggare direkt... jag fattar inte vad som händer riktigt, men jag är galet puffig... extra allt puffig när jag vaknar... inte snyggt, inte snyggt alls. Men ett riktigt trevligt och roligt pass att köra iallafall för tokleende deltagare!!! Me like!

och sedan hände det där som kommer få denna dagen att finnas kvar i minnesbalken hos mig... jag hoppade in i duschen (det var inte det som var det förbluffande!) och när jag hoppar ut igen och med handduken virad kring kroppen och håret vått och hängandes i vad som skulle kunna tänkas vara en hel skock dränkta katter, och traskar bort till bänken där jag har min väska ståendes, ja, då, då tittar kvinnan som sitter på bänken lite längre bort på mig och utbrister ett "nämen!"... varpå jag svarar med samma "nämen!"... och kände att det började bli sådär varmt bakom ögonlocken... en av mina lärare från högstadiet....

Biggan... hon var resurslärare i våran klass eftersom vi behövde det... inte för att vi var direkt bråkiga, men vi var glada och hade några elever som behövde lite extra hjälp och sådär också... Världens bästa Biggan, snäll och rar... man, eller iallafall jag, tänker lite på sina gamla lärare ibland, särskilt de som var extra bra! Att då få träffa dem och se att de mår bra och sådär är extra roligt såklart!

Att hon kände igen mig först, och dessutom sa att jag inte har förändrats någonting alls... det vet jag inte riktigt hur jag ska ta... inte i min dränkt-katt-look i handduk... gissar att det inte var så roligt att vara jag ändå på högstadiet om jag inte ändrat mig så mycket sedan dess... eller så ser jag ut som en fjortis fortfarande... kanske inte det man vill heller?? men nä, jag tar det som en komplimang tror jag minsann!

stress till jobbet och möte... sedan fortlöpte dagen som om man traskade runt i sirap... trött, tröttare Nina hade knappt ork att hålla mig kvar... och lik förbannat fick det bli Ike efter jobbet... tyget jag trodde jag ville ha istället för det jag först bestämt mig för fanns inte inne... så efter många turer runt i textilavdelningen så bestämde jag mig ändå tillslut för det jag hade bestämt mig för först... visar när det är klart!

Man skulle kunna tro att det skulle vara ödsligt på Ikea en fredagkväll efter sextiden... men nä, det är inte alls så att alla småbarnsfamiljer firar fredagsmys hemma i soffan som jag i min enfald trodde... det visade sig nämligen vara så att otrivsamt många faktiskt väljer att spendera fredagsmyset på Ikea.... praktiskt iofs, där finns ju fler soffor att välja mellan... OCH restaurang...

själv fick jag nära på ett tyst bryt... sådär som när man gått långt över gränsen för vad man kanske borde i näringsintag... dvs. när blodsockernivån är vid anklarna... då kan man faktiskt ponera att även denna, till synes, fridfulla tös får behärska sig... inte för att skrika åt barnen och/eller deras föräldrar... utan behärska sig och faktiskt komma därifrån med det man samlat på sig på rundan och inte bara lägga ifrån sig det i en vrå och demonstrativt trampa där ifrån... det blir ju sånt slöseri med tid då liksom... särskilt som valet av tyg var en smula trotsigare än jag hade tänkt mig... och att jag hade hittat ett par paket handtag till mina köksluckor som jag saknat...

sedan åkte jag och handlade... blev inget matkorg Anna Skipper hade varit stolt över... en riktigt white-trash-matkorg blev det... det går bra nu... eller inte... fredagar är fan värsta dagen... Men Ashton Kutcher är snygg... råkade se någon film med honom... och Cameron Diaz... What happens in Vegas... ganska söt faktiskt... Demi Moore måste ju vara världens lyckligaste... eller kanske inte... men ändå!

5 kommentarer:

 1. Nu är hon ju inte världens lyckligaste, senaste är väl att de ska skiljas... tyckte jag mig höra.. av nån... som läser skvallerblaskorna alltså...:)

  SvaraRadera
 2. Barnbidraget kom i går, därav antalet fredagsmysande barnfamiljer! Ingen bra idé att ge sig ut och shoppa just runt den 20e. Dagtid får man slåss mot käppar och rollatorer och kvällstid mot barnvagnar och kladdiga fingrar. ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag är tydligen urtypen du beskriver.
  Vi stannar såklart hemma på fredagskvällar och fredagsmyser!
  Men däremot har våra barn aldrig, och då menar jag faktiskt aldrig, bråkat på Ikea!

  Vilken dag du har haft!
  Log när jag läste om Biggan...
  Vi hade inte henne som lärare, men hon var ju verkligen tjenis med alla.
  Du såg nog inte ut som en dränkt katt i högstadiet...
  Hon menade förmodligen bara väl.

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Jag satt också hemma igår och såg samma film som du. Helt ok tyckte jag med. Och samma tankar har jag, att jag inte möter någon när jag sitter hemma. Men jag möter faktiskt ingen när jag går ut heller. Men jag har många fina vänner! KRAM

  SvaraRadera
 5. Det gör t.om. att jag tvingas kommentera! Biggan, vad kul! Kanske man ändå ska börja träna?! Puss och kram M

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!