söndag 20 november 2011

Minininis pepparkakor

ja, jag inser ju att det är dags att börja med julbaket snart... i min familj brukar jag stå för julgodis, pepparkakor och lussekatterna till julfirandet...

tänkte att jag skulle dela med mig av mitt alldeles egna pepparkaksrecept som jag faktiskt knåpat ihop lite grann själv... eller med ett basrecept i grunden såklart, men med lite minininis-touch! Det var för en himla massa år sedan, när jag fortfarande bodde hemma som jag skulle sätta pepparkaksdeg och inte kunde hålla mig till receptet utan började experimentera lite... och det blev riktigt bra!

sedan råkade jag inte läsa receptet riktigt heller så jag kokade sockret och sirapen lite längre än vad man kanske ska... och hällde ihop allt med mjöl och bikarbonat lite varmare än sig bör också... det blev knäckigt och görgott! Så nu gör jag alltid så... som man inte ska... och är lika nöjd varje gång!

tänkte fylla på min lilla "flik" med julrecept allt eftersom. Har du några tips så säg till!!!

Någon gång ska jag försöka hitta ett kort på pepparkakshuset jag gjorde av mamma och pappas hus också... men det får bli en cliffhanger!

2 kommentarer:

 1. Ditt recept skall jag följa nästa gång!

  Nu blev ju mina kakor väldigt misslyckade, men mitt lilla tips till utbaket (du känner förmodligen redan till) är att kavla deg mellan två bakplåtspapper, och på så vis få väldigt tunna kakor, och så slipper man flytta de sköra degfigurerna.
  Lätt som en plätt!

  Lycka till med julbaket!
  Själv skall jag gå till affären och köpa Kung Oscars!

  Kram!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!