måndag 14 november 2011

Ich bin ein Berliner...

eller nä, det är jag ju inte... men jag ska på lite Berliner-prao imorgon och på onsdag... trendresa med jobbet... shopping från morgon till kväll, och förhoppningsvis schweinhaxe till middag... gottigottgott och en riktig klassiker i Tyskland, mest vanligt i södra delarna dock, så vi får väl se vad som kan hittas... Schweinhaxe är grillad fläsklägg... så galet gott och en tradition till lunch första dagen på den årliga München-resan i januari-februari... så skulle min schweinhaxeönskan gå i stöpet denna gången så är det ju inte så lång väntan menar jag!


hur som helst... jobbresa innebär att jag borde ha packat klart nu... och min vana trogen har jag inte ens börjat än... flyget går ju liksom inte förrän 06:45 imorgon bitti så jag behöver ju bara åka hemifrån strax innan fem... dvs. ha packat klart och hoppat i säng för länge sedan hade varit käckt... men jag är traditionsbunden... jag gillar mina långa, sena kvällar och avskyr att packa... så jag sitter uppe och funderar på vad jag egentligen behöver ha med mig... i reklampauserna på filmen...


Inser att det, som vanligt, kommer att sluta med att jag packar samtidigt som jag klär mig och fixar imorgon... det finns liksom ingen hejd... men idag ska jag gå och lägga mig tidigare än vad jag brukar... krypa ner under alla täcken och filtar och sova riktigt gott, som om klockan inte alls kommer att ringa kvart i fyra imorgon bitti...

hur som helst, det jag skulle sagt är att jag hoppas du inte tar allt för illa upp om jag är lite frånvarande ett par dagar... kan ju hända att jag inte riktigt har tillfälle att blogga samtidigt som jag praktiserar min högstadietyska... an, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor und zwischen... aus, ausser, bei, gegenüber, mit, nach,  seit, von, zu... durch, für, gegen, ohne, um... en massa prepositioner som styr antingen ackusativ eller dativ... hur långt tror du man kommer på att rabbla dessa?

So, stay tuned for more info about the schweinhaxe, the german prepositions and the packing... how will it turn out!? snacka om cliffhanger! tadaaa!

3 kommentarer:

 1. Ha det toppen på resan.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Själv skulle jag åkt till Oslo, Norge i somras...Men då hände den där massakern. :(


  /John

  SvaraRadera
 3. jamen gudars man ska inte stressa med packning ;)
  Hoppas det blir en bra resa med mkt shopping och god mat!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!