söndag 6 november 2011

Å livet rullar på som det ska, eller?

Den artighetsfrågan ställde min barndomsväns pappa till mig idag när jag mötte honom inne på hamburgerstället... han skulle köpa pizza till sig och sin fru, jag skulle ha den där hamburgaren jag var så väl värd... Har inte träffat honom på flera år så det var lite extra roligt!! Vi semestrade ofta med dem när vi var små, skidsemester och sommarfjällsemester, många midsomrar, påsk osv.

Så vad svarar man då på den frågan? "Javisst!!!" och ljuger lite sådär halvhjärtat, när jag dessutom vet att de pratar och umgås med mina föräldrar och situationen säkertligen har kommit på tal... eller säger man som det är? Jag valde den gyllene medelvägen... tror inte L har jätteintresse av att veta exakt hur landet ligger... men jag respekterar honom ändå såpass att jag inte vill fejka ett stort leende och låtsas som om allt är tiptop... så mitt svar, lite fyndigt tycker jag själv blev:

Jodå, livet rullar på, men kanske inte som det ska... fast det är ju bättre att det blev som det blev än att det blev som det skulle blivit!!

För så är det ju, dagarna går, livet rullar på... men hade jag fått bestämma lite så hade jag ju haft en helt annan vardag idag än vad jag har, helt klart... måste nog börja ta tag i den där biten nu snart... är nog lite för feg... men det är väl så...bränt barn skyr elden... och luktar illa... själv luktade jag popcorn idag... en omisskännlig doft som verkligen biter sig fast i huden...


En dag när jag letade efter ett youtube-klipp av "det är så jag säger det" hittade jag denna... och man kan tycka vad man vill om honom... men det han säger i början är så på pricken... det är liksom så rätt på det så jag klarar knappt av att kolla utan att börja gråta, utan att känna att "vem fasiken har gett honom min dagbok?!"... fast jag skriver inte dagbok... eller jo, men den kan ju alla läsa...

3 kommentarer:

  1. tack för tipset! jag brukar spänna rumpen ordentligt, men ska såklart testa köra som du skrev! :)
    Nu måste jag göra popcorn. Det förtjänar jag ;)

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tänkvärt inlägg. :) Men det finns ju alltid roliga svarsalternativ och varianter på detta, eller när någon frågar hur det är rent allmänt...:)Bara för att bidra med ett par nya varianter så du aldrig står handfallen:

    Antingen kan du svara som min släkting Lars brukar när han får denna fråga:

    - Ej, jo, det är väl som det är...

    (Obs: säges mycket dystert, buttert och lågmält - just för att visa sin livsglädje och överentusiasm...Extra kul eftersom han alltid bräker som ett brunstigt får också när han pratar. :)

    Sen kan man ju även svara som på min kompis jobb:

    - Hur går det?
    - Njae, det går åt helvete.
    - Som vanligt alltså?
    - Jepp.

    (Alternativt):

    -Hur går det?
    - Som vanligt.
    - Åt helvete, alltså?
    - Jepp.


    /John ;)

    SvaraRadera
  3. Malla - ant time! Vill ju inte att du drar på dig några onödiga krämpor! Popcorn är du självklart väl värd!!! =)

    John - välkommen! haha, tack för alternativen! =)
    /Nina

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!