lördag 26 november 2011

ibland letar man inte på rätt ställe...

för ett par dagar sedan pratade jag med min farmor... hon undrade om jag visste var jag hade ett par stickningsbeskrivningar som jag lånat av henne... för en herrans massa år sedan... vän av ordning så vet man ju det... det var bara det att jag inte visste var jag gjort av lådan jag har dem i...

så för att råda bot på detta, och för att samtidigt hitta min stora linneduk som jag hålsömsfållat hela vägen runt (250x150cm = jäkligt mycket hålsöm) samt mina garner och stickor osv. så bad jag min snälla mamma om hjälp att röjja i källaren... vet att jag har för dålig disciplin att på egen hand få tummen ur och göra det.

Det är svårare att balla ur om man får hjälp... så himla snällt av henne att spendera en halv dag i min källare... den var inte upplyftande från början, då kunde man inte ens kliva in i den... men nu finns det till och med ledig hyllplats!

missade att ta en bild innan vi satte igång...
detta är när vi nästan är klara, utanför min
lilla del där jag har mina grejer... där gick det ett tag
inte att ta sig fram alls... vi hade liksom "målat in
oss i förrådet...

ordning och reda, för vem som helst kanske detta ser
överfullt ut, men i min värld, med hur det såg ut innan
färskt i minnet, så är det helt fantastiskt... närapå luftigt och tomt!

och kolla! lite plats att stå på också! Men nu ska jag börja röja i
mina garderober också, så det lär nog bli fullt igen... men en stor
svart sopsäck skickades till Myrorna idag iallafall! Alltid något!

Sedan måste jag ju visa hur fint det blev med
min nya julgardin också, nu när spets och hjärtan
är på plats med... Amaryllisen fick jag av mamma idag,
jag får en varje jul, en vit... tycker de är så fina!
sådär, ytterligare en dag till ända... har hunnit med en hel del faktiskt... kört pass, röjt i källaren, tvättat, fixat klart gardinen och adventsstökat klart i köket... tror inte det blir mer julpyntat än så i år... kanske ... och framför allt, det som startade allt... mina stickgrejer och farmors beskrivningar...

jo jag har hittat mina stickgrejer... men de låg inte i källaren... och uppe i lägenheten har jag ju kollat massor med gånger efter den där stora stövellådan i grått med en grönaktig del på locket... men så lyfte jag på locket till en av mina soffbord (någon slags låda man kan ha grejer i) och ta mig tusan, där, under några sällskapsspel låg den... lådan jag vänt ut och in på hela källaren för... så nära men ändå så långt borta... eller kanske det var tvärt om... så långt borta men ändå så nära!

1 kommentar:

  1. Hade jag vetat vad kul du skulle ha i helgen hade jag nog ta mig tusan ställt in hufvudstadsresan....jag ÄLSKAR ju att rensa!!
    Puss

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!