lördag 23 juli 2011

när tioöringarna trillar på plats...

... ibland händer det... ibland... oftast inte... klart att gårdagens "vin" inte var gott!!! Det är ju solklart när man tänker efter... vilket ju är det jag gör nu... tänker... efter... det stod ju klart och tydligt på systembolagets hemsida att det skall "serveras vid 6-8°C som sällskapsvin eller till inte alltför söta desserter"... jag drack det själv... utan sällskap... och utan alltför söt dessert... generalfel!

än mer generalfel är ju allt hemskt som hänt i Norge... där behövd ju inga tioöringar trilla ner alls för att man ska hamna i ett läge av att magen vänder sig vid blotta tanken av alla hemskheter... vilken jävla idiot gör en sådan sak? Hur kan man vara så galet vriden i huvudet att man gör något sådant??

Och som grädde på moset, eller det är kanske detta som är moset... fast längre bort... så har vi alla hemskheter som händer i östra delarna av Afrika... såpass långt bort att man kan lyckas blunda för det... men att så många faktiskt gör det, blundar och låtsas som ingenting är rent pinsamt... det är dags att göra något nu... skänk en slant kanske? Tioöringarna är ju sedan länge borttagna, men om du tänker dig tioöringar ändå, men tar enkronor... många bäckar små...

nästa gång du pantar burkar och tomglas, tryck då på knappen till Röda korset istället för den där du får pengarna själv... behöver du pengarna själv??? Strunta i att köpa läsken/ölen från början istället... då sparar du pengar... vi har kalasbra dricksvatten i Sverige... utnyttja det och spara både pengar, tänder och din hälsa!

jo, jag vet, Röda Korset har gjort bort sig... lämnar ut gage och arvoden som är hutlösa... men jag tror och hoppas ändå att de någonstans fått såpass med smisk att de känner att de måste skärpa sig... jag tror och hoppas att de skärper sig!

Det finns en massa "käcka" presenter man kan ge bort... tex. en åsna... personen här i Sverige kanske inte vill ha en åsna hemma i vardagsrummet, men då är det så bra ordnat att den åsnan får bo hos en familj i Afrika som behöver den... mycket bättre present än att ge bort något som ingen behöver alls... http://www.actionaid.se/ har sådana... säkert andra också, men dem har jag testat iallafall.

1 kommentar:

 1. Bra där!
  Jag har klistrat in en länk i en gadget i min blogg - DIrekt till Röda Korset.
  Köpte en get istället för julkort förra året. Man får ju döpa dem. Så nu går det runt en get någonstans i Afrika som heter "Facebook-vänner"... Döpte den till det, eftersom jag skrev god jul på fejjan istället...
  Alla kan ge lite. Det handlar bara om att GÖRA det.

  Kram fina!
  Madde

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!