torsdag 21 juli 2011

Eine kleine vintips

... det tycker jag kan vara passande såhär...

du vet det där cava-intaget som rundade av min trivsamma minisemester på Slussen i söndags?? Nä, men det gör inte så  mycket... vi delade en flaska cava där på natten, efter spelning och middag, eller middag och spelning och lite efterhäng... en cava rosé som var riktigt god! Den finns även i en vit variant, men den kan man ju kanske vänta med till hösten tänker jag... varför man nu skulle vilja det... vänta alltså...

Marqués de Monistrol Rosé Reserva (nr 7415) Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck. 
Torr, fruktig smak med viss sötma och liten bränd ton, inslag av jordgubbar och citrus. (enligt systembolaget.se)


Innan  middagen, och innan jag hade sminkat mig och fixat, piffat och allt vad man nu gör som tjej innan man ska äta... inkl. boka biljetter till konsert tydligen... så avverkade vi... avverkade låter ju helt fel förresten... avnjöt vi passar bättre... en flaska champagne... det var ju ändå bästa Fias födelsedag liksom... kan meddela att lite champagne gör sminkningen mycket roligare... mer kreativ och bubblig kan man säga!

Piper-Heidsieck Brut (nr 7332) Mousserande vin, Vitt torrt Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Torr, mycket frisk, lätt aromatisk, fruktig smak med inslag av röda äpplen, bröd, kardemumma och citrus. (enligt systembolaget.se)


detta är min favorit just nu... jag är inte så bevandrad bland bubblet, men denna är god och inte vansesinnigt dyr för att vara en champagne... dessutom sägs det att både Marilyn Monroe och Whinston Churchill drack denna så det gör ju att den pärlar lite extra gott på något vis!

3 kommentarer:

 1. Har lite svårt för bubbel men kanske ska testa?

  SvaraRadera
 2. Bra tips!
  Har aldrig provat men nu gjorde du mig nyfiken på att testa. Men den andra, lite svårt att se på bilden vad den heter och i texten heter de lika så vill du hjälpa mig. Vad heter flaska nr 2?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Melinda - kan det vara så att du testat lite sötare eller halvtorra bubblisar tidigare? Cavan är ju inte så galet dyr så den tycker jag du kan ta och testa iallafall... sedan finns det ett par vita mousserande som jag tycker är bra som "alltid har hemma i kylen för vilket bubbligt ögonblick som än råkar infinna sig" nämligen Chapel Hill Sparkling Chardonnay (nr 7649) och Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut (nr 7425)... för 59:- flaskan så kan man ju chansa och testa liksom! Övning ger färdighet! kram!

  Mia - oj, förlåt! men nu är det fixat och justerat och ska vara rätt! Piper Heidsieck är galet god! sommaren är ju perfa tid att testa sånt här på också, eller om man har något att fira. Visst, det kan bli lite dyrt, men man får kanske avstå något annat just den kvällen då... typ godis, räkor osv... bara champagne kan man ju leva på liksom! =) kram

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!