fredag 15 juli 2011

En två tre hus senare

Eller ska man kanske säga ruckel... Frågar du min far så är det första helt klart det x2... En tomt med två skolor, en gammal och en ännu äldre...

Den gamla hade kanske potential... Om man är händig och först vill rätta till allt tidigare ägare "piffat" inomhus... och helt struntat i utsidan som håller på att förfalla eller att fönstren man satt in är stora 60-70-tals fönster... I ett hus där det ska vara spröjs och snickarglädje... men att först "städa bort fel" innan man kan sätta igång är trist... Iallafall i den här storleken!

Den ännu äldre skolan höll bokstavligt talat på att rasa ihop... på sina ställen låg innertaket på golvet... på nedervåningen... Uppför trappen vågade jag mig inte! Helt enkelt ett stort hus man vore tvungen att riva och frakta bort...

Det finaste med hela fastigheten var ett sk. sommarrum på vinden i det mindre fallfärdiga huset... och, inte att förglömma, ett körsbär eller bigarrå-träd... Kan inte se skillnad, vad jag vet... som skulle få vilken Astrid Lindgren-karaktär smågrön av avund... Samt eventuellt eken Swedbank haft som förebild till sin logga... Så för att summera... För mycket jobb för lilla mig, lite för långt bort... Mer rensning än charm... Men två väldigt fina träd och ett fint vindsrum... Den siste idioten är inte född än och det finns andra hus!

Så vi åkte och smygtittade på ett sånt direkt... Ett annat hus jag hittat på hemnet... Eller riktigt ruckel som jag tänkte att man kanske kunde rädda... Men på en trist tomt i skugga blir det nog trist hur man än gör... Så detta var ett hus som man tydligen vore dum i huvudet om man ens funderar på att åka tillbaka och titta på med mäklaren... Ja, den sanningen fick jag av pappa iallafall... Befarar att han har rätt...

Så efter en rolig eftermiddag med två fastighetskikar och lika många insikter om att det inte blir detta huset heller, åkte jag med hem till mamma och pappa och passar Dolly ikväll när de är på middag. Jag har ätit räkor... Dolly har jobbat på sina begging skills... Utan framgång, skall tilläggas... Nu ligger hon vid mina fötter i soffan och sover... Sover, drömmer och snarkar!!! Söt ihjäl!!!




Dagens Dolly: ett kort ögonblick av stillasittande när vi var ute förut... Att jaga fåglar är ju tydligen det roligaste som finns nämligen... Och då springer man... Så fort man bara kan!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Nämen shit, vilken söt liten varg!! Alldeles underbar!! Du kommer snart hitta ditt torp! Promise!!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!