söndag 20 februari 2011

söndag med de som betyder allra mest

idag har jag varit med familjen... eller iallafall en stor del av den... min älskade bror va inte med. Min bror är nog den bästa jag vet, den jag har allra mest kärlek till och som betyder allra mest för mig. Många tvillingpar säger att de inte vet hur de skulle klara sig om något hände deras tvillingsyskon... Micke är inte min tvillingbror, men jag vet faktiskt inte hur jag skulle klara mig utan honom. Vi hörs inte jätteofta, vi är oense ibland, blir besvikna på varandra ibland. Men han är ändå den bästa jag vet, den jag skrattar mest åt, som jag kanske ser upp till mest... dels för att han är mycket längre än sin lilla storasyster men också för att han är han... galen, rolig, intelligent, mänsklig och snäll som få!

Mamma och jag åkte upp till Trollhättan idag, mötte där min farmor och farfar och gick på auktion... eller iallafall kollade på sakerna som skulle auktioneras ut... orka sitta och lyssna igenom en hel auktion gör vi inte... det är supertrivsamt att gå på auktion med min farmor och farfar, de gör det en del och alltid är det samma rutin. Man går där och vrider och vänder på saker, kaffeserviser man inte egentligen vill ha och framför allt inte behöver, diskuterar om porslinet är tunnt nog, om formen på koppen är bra nog för att hålla kaffet varmt (farmor vill ha varmt kaffe) eller om den är bra nog för att få kaffet att svalna lagom fort (farfar vill, som jag, ha svalare kaffe än skållhett), sedan måste koppen stå stadigt också... mycket viktigt! Farfar är också besynnerligt förtjust i krusiduller och blommönster på porslin (tror hans mamma hade sådant när han va liten... är inte helt säker, men farmor brukar hinta om det) så han och jag brukar gilla samma saker... fastän ingen av oss ska ha någon ny servis... fast skulle man springa på den där supersöta, finfina med alldeles för mycket rosor på osv. så kan man ju kanske faktiskt möjligtvis tänka sig att arrangera om i skåpen hemma så man får plats med en till... förståss!

Fika i auktionshallens fik och sedan en sväng förbi Antik-Ladan utanför Lilla Edet på väg hem... även här fann jag ett par möjliga serviser att ta med hem, men avstod faktiskt!

Hem till mamma och pappa där vi fikade igen, farmor, farfar, mamma, pappa och jag.... mycket kaffe blir det! Sedan hamnade middagen på bordet också, så jag blev kvar och åt med dem, de som betyder mest!

Inser att jag är galet lyckligt lottad! Hann precis med att tvätta ett par maskiner när jag kom hem också, så NU kan söndagssoftigheten börja! (ska nog arrangera om lite i ett skåp för att få plats med moccaservisen jag tog med hem från mamma och pappa... ett auktionsfynd sedan tidigare som jag förvarat hos dem i väntan på utrensning och omprioritering... ser ni också symboliken?!)

ÄLSKAR ER!!! <3

5 kommentarer:

  1. Åh en bror, ett syskon.
    Ja själv har jag inga biologiska syskon. De jag kallar mina syskon är särskilt utvalda och nära vänner. Men det hade suttit som handen i handsken att även ha ett "riktigt" syskon. Tycker din söndag ligger högt på mysskalan!
    Härligt!!!

    SvaraRadera
  2. Älskar Dej också<3. Ja. det var en riktigt härlig dag hjärtat! Kram från mamma

    SvaraRadera
  3. Anne - ja, det förstår jag är en saknad. Men de man själv väljer som sina syskon är ju minst lika betydelsefulla. Jag har ju haft en j-kla tur som har en så bra bror, många kanske inte alls har den relationen eller braiga brodern/systern. DÅ tror jag att någon man själv valt galet mycket bättre än någon man kanske "måste" ha en relation till! Det va verkligen supermysigt, inser att jag är vansinnigt lyckligt lottad som har en så fin familj. Hoppas du hade en fantastisk söndag du också! Hur går det föresten med pottkisseriet?? kram!

    Mamma - Dito! Ja, en supermysig dag som jag hoppas vi kan göra om snart igen! Farmor och farfar lär ju inte vara svårövertalade heller! kram!

    SvaraRadera
  4. min vackra ninis....o glöm inte att vi e lyckligt lottade som har dig i våra liv! Puss på dig lillstrumpa

    SvaraRadera
  5. Min underbara Storsockiplast! Det gäller dig också! kunde inte sagt det bättre själv... trots alla ord jag har! Älskar dig! Puss med kram! <3

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!