tisdag 22 februari 2011

att lära en gammal hund sitta...

fattar inte riktigt varför jag inte får kläm på det... eller varför jag ger mig in på något jag ändå inte tänkt att jag ska ge mig in på... men det blir kanske lite det där att besegra oklämigheten liksom... eller så är det ren och skär egokick, eller ett bevis på att jag är en större exhibitionist än jag låtsas om... fast en exhibitionist är väl någon som får kickar av att visa upp sig naken? Jag får varken kickar eller tänker visa mig naken... så det så!
En dagens iallafall, som serie, tur att det är små, oskarpa bilder... misslyckandet blir inte lika stort då på något vis! Som så ofta så går hela klädseln i svart... min favoritfärg... alla kategorier, förutom inredning, då är det vitt, vitt, vitt som gäller! Jag är en stor fegis när det kommer till färg...  helt klart... svart är praktiskt, funkar i stort sett alltid och trollar bort någon extra centimeter... jag får även för mig att det faktiskt lägger till någon extra centimeter på höjden... DET gör inget... det är inte så att jag är för kort... jag når alldeles lagom ner till marken... men någon direkt längd att skryta med har jag ju inte! Om jag gick upp en massa i vikt så skulle folk tycka att det vore enklare att kliva över mig än runt antagligen... så svart är en väldigt bra färg!

8 kommentarer:

 1. Gilla också svart, men lyckas ändå få en huligans massa färger in i garderoben. Fast jag alltid blir enig med mig själv om att "Nästa gång köper jag i svart. Det är snyggast!".
  Fina bilder!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Får kläm på vad? *dum i huvudet*

  Och svar på din kommentar - jag är exakt likadan när det kommer till godis. Kan bara inte hålla mig till lördagar, det går bara inte. Då är det lättare faktiskt att avhålla mig helt. Så nu gör jag det, igen. Och då mår jag mycket bättre! Bara huvudvärken går över så....

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också svart! Lite drygt en och en halvmeter behöver svart! :)
  Du menar mymlan? Det är lilla mys storasyster! :D
  Det var min första muminmugg som jag skaffade mig, för ca 1,5 år sedan... Det blir ett gift!

  http://www.google.se/images?um=1&hl=sv&biw=1366&bih=575&tbs=isch%3A1&sa=1&q=mymlan+mugg&aq=f&aqi=&aql=&oq=

  SvaraRadera
 4. Madeleine - svart är inte alltid snyggast, jag tycker det är jättefint med färg... på andra! =D TACK! Fast jag måste verkligen hitta en pose som funkar om jag ska fortsätta såhär... det funkar ju knappast i längden med "misslyckad dagens-foto-serie"

  Agneta - få kläm på att fotografera mig själv... det blir ju galet kass varje gång... sen väljer jag ju iofs att även visa de kassa bilderna... ska man ju inte göra, men det avdramatiserar själva "dagens outfit" bilden, som pga en alldeles för liten hall (inte mycket större än vad som syns på bilderna) och för korta armar + en förmåga att göra miner såfort det finns en kamera i närheten inte blir någe bra alls! men lite opretentiöst... så som jag vill att det ska vara... så de funkar ändå! =D Vi får stötta varandra i godisförbudet helt enkelt! Tänkte man kunde ha en räknare i sidspalen i bloggen kanske... men hittar ingen...

  SvaraRadera
 5. Fru Gårman - haha, det verkar onekligen som att vi har samma färgteori! och JAA, precis den är det.. men jag ville ju att det skulle vara Lilla My... jag är lite sån tänkte jag... kunde passa mig... hade ju blivit min första muminmugg också om jag köper den! =D fast då är jag ju kanske fast i beroendet sedan... en risk jag kan ta... hurdan är Mymlan? :-)

  SvaraRadera
 6. Okej! Vad kul att du tittade in och välkommen tillbaka! Har lagt upp färgresultatet nu.. Men tyvärr kan jag inte bli blond. Testade det förra våren men mitt hår växer för fort så jag får färga utväxten nästan varannan vecka eller nått.. :(

  SvaraRadera
 7. Så här skriver wikipedia:
  Mymlan är en figur från Tove Janssons böcker och serier om mumintrollen. Mymlan är storasyster till Lilla My och kallas ursprungligen Mymlans dotter. Hennes mor, den äldre Mymlan, förekommer bara i en muminbok, nämligen Muminpappans memoarer. I den boken möter den unge Muminpappan och hans vänner Mymlan, som är en stor, rund och sorglös mymla med massor av ungar, medan Mymlans dotter är en smalare mymla, som vi även möter i senare muminböcker. Längre fram i Muminpappans memoarer föds Lilla My och det bekräftas också att den äldre Mymlan och Joxaren är föräldrar till Snusmumriken.

  Mymlans dotter är från början ungefär lika sorglös och lekfull som sin mor, men i senare berättelser har hon tagit över ansvaret att uppfostra Lilla My från sin mor och blir då mer förmanande och ordentlig. Hon övertar snart sin mors namn och kallas rätt och slätt Mymlan.

  I muminserierna ändras hennes karaktär ytterligare. Där är ett av hennes tydligaste karaktärsdrag att hon ofta blir kär, samt att hon är mycket fåfäng.

  SvaraRadera
 8. Fru Gårman - klockrent! det får bli en början på ett beroende för mig också tror jag minsann... jag blir väldigt lätt kär... eller iallafall förtjust... och är nog ganska fåfäng... =) tack för all info!

  SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!