fredag 25 februari 2011

joggingturer på sommaren...

åh vad jag längtar till att kunna springa ute utan broddar, dubbla underställ, eller utan underställ alls faktiskt, mössa, vantar und so weiter! Bilderna är tagna förra sommaren, och dit längtar jag INTE... inte till den tiden menar jag, tillbaks till VANN spa vid Gullmarn kan jag absolut tänka mig att åka igen... men aldrig mer ensam... i somras valde jag nämligen att åka dit själv för att komma bort ett par dagar... för att slippa vara hemma, kunna släppa allt jobbigt,... komma bort från väggarna man en gång delat med den man älskar... liksomm strö sockervadd i såren om man vill... det va minst lika jobbigt att vara på ett spa... jag kunde inte släppa någonting... men omgivningen va fantastisk, behandlingarna va underbara... insåg att man är lika ensam om man åker iväg på spa själv, men chansen till behandlingar, bad och lite ompyssling ökar avsevärt än om man stannar hemma!


Och när man ser det såhär ser det ju galet trivsamt ut...  (plus att det slår mig att jag har väldigt stooooora vader och småsmå fötter!!! vilket iofs inte kom som någon överraskning alls, men det blir så tydligt!)riktigt längtar till varma sommarkvällar, flygfän som tycker att svetten man alstrar luktar mumma och balsam för själen... längtar efter den där klibbiga känslan, svetten i ögonen... ljudet av skorna i gruset... den lätta ångesten som kommer över en när man närmar sig en brant uppförsbacke... när ångesten övergår i ett jävlaranamma och fler, längre steg uppåt, framåt... slaget i magen när man är på toppen och inser att man egentligen inte orkade det man just gjort, att det är väldans tur att det är nedförsbacke framför en och att man kanske skulle ha tänkt till lite innan man gick på känsla...

I sommar kommer jag garanterat längta efter joggingturer i vinterlandskap, på kvällen, minusgrader och alldeles varma händer. När det är som att man springer i en vintersaga, alldeles mörkt, stilla, tyst och vitt, varmt och kallt på samma gång... men det är ett helt annat inlägg!

NU ett glas rött, och ladda hjärncellerna inför På Spåret... tidigt i säng, kanske fixa lite i morgondagens pass innan... kanske...

2 kommentarer:

  1. Vet du, JAG längtar efter att kunna springa oavsett väder. Jag har så sjukt dålig kondis at jag fortf bara orkar springa i 10 minuter. Men ska läsa ditt inlägg igen, se på dina bilder och få lite motivation.
    Ps Dina vader är pyttepytte och man jämför
    :-)

    SvaraRadera
  2. Det är ju jättesynd att vi inte bor närmare varandra, då hade vi kunnat springa tillsammans, jag springer JÄTTELÅNGSAMT och har världens kortaste ben (så procentuellt sett så har jag säkert större vader än dig iallafall). Om du ska börja springa så gör det sådär långsamt så du nästan skäms, så du nästan tror att du går men inte riktigt... strunta i hur lång tid det tar, bara gör. Släng in lite bra jogginglåtar (sånt som du tror dig gå igång på på mp3n och ge dig ut i spåret... bestäm dig för att klara en låt i taget... om nästa låt inte passar så tar du följande... osv. inga stordåd första veckorna, stordådet ligger i att faktiskt komma sig iväg! jag tror på dig!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!