söndag 27 februari 2011

det blir inte alltid som man tänkt sig...

... men det är ju tanken som räknas... idag va tanken att detta skulle bli en dag fullspäckad av förberedelser inför kommande söndag... aka Vasaloppssöndagen (iallafall i mitt sinne)... det blev inte riktigt så mycket sånt som jag hade tänkt... vaknade sent och tog det väldigt lugnt. Det blev en sen kväll igår, inte för sen, jag gillar att nattsudda med folk jag tycker om och väldigt mysigt och trevlig. (iallafall om ni frågar mig!) Massor med mys med lilla sötaste tjejen!!!  Lite för mycket vin kanske, eller det beror på hur man ser det... egentligen blev det nog alldeles lagom mycket vin när jag tänker efter, för jag har ingen huvudvärk idag... så antagligen höll jag mig alldeles under huvudvärksgränsen... det är ju ändå bra marginalnytta på den liksom!

skulle åkt upp till mina föräldrar och hämtat kaffebryggare, pumptermosar, folkdräkt etc. men det får nog hinnas med en annan dag...

Handlat har vi iallafall gjort till nästa vecka... gjorde tabberas på blåbärssoppan i den stora affären... bara en sån sak! och jag har köpt mjöl, socker och jäst etc. allt man ska ha till kanelbullar helt enkelt, för idag ska det bakas här så det står härliga till... egentligen ska jag inte alls sitta och skriva en massa... det kan jag ju göra när degarna jäser... så får det bli... in i mjöldimman med vasaloppsmusiken på för fullt!

Dagens husmorstips är att ha i ett ägg i degen + en kesella kvarg (den magra kesellan) + lite mer socker, och mjöl då såklart, så blir det saftigare bullar!

3 kommentarer:

  1. Ni får det säkert jättekul och trevligt nästa söndag. Själv ska jag sitta hemma i soffan och följa loppet där. Brukar kolla datorn också för att se hur det går för nära och kära!

    SvaraRadera
  2. Madeleine - det doftar inte riktigt än, men två av tre degar är utbakade och jäser omgång nr.2... snart kommer hela lägenheten fyllas av nästan för mycket bullbaksdoft =D

    Agneta - Låter mys! Men ska du inte vara med då?? Du kan följa loppet på tv samtidigt!? Jag kanske kan fixa en cykel till dig! Eller iallafall skriva upp dig som reserv och så kanske du kan få en plats... de 59 platserna vi har va alla bokade igår kl.9:45, galet! Men ja, det brukar alltid bli galet kul och en fantastisk stämning. Har du många i omgivningen som åker? Jag har en dröm om att göra klassikern någon gång... får se när den berömda gången blir! =D

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!