fredag 2 augusti 2013

Frukosttips!

När mamma och jag var i Varberg förra helgen fick vi en sån himla go nötblandning till frukosten att ha på filen/yoghurten. Så i veckan när jag var och handlade köpte jag en massa nötter, fröer etc. Äter detta på soygurt just nu eftersom jag har fått för mig att jag ska testa ett tag att låta bli mjölkprodukter. Inte så att jag blir uppblåst och svullen av mjölkprodukter men jag vill ändå se om det blir någon skillnad. Svullen och uppblåst är jag ändå säg!


Så i denna har jag:
- gojibär
- torkade aprikoser
- cashewnöttter (naturella)
- valnötter
- hasselnötter
- sötmandel
- pumpafrön
- solrosfrön

Det krävs inte mycket för att man ska bli mätt. Vilket ju är bra för det är ju väldigt energitätt, men på ett bra sätt!

Men, ett tips är att kolla runt lite i affären. Jag köpte tex. cashewnötterna i Naturgodis-plocket, då kostade de 129:-/kg istället för 199:-/kg om jag skulle köpt färdigförpackat. Det är rätt dyrt som det är ändå menar jag så man kan lika gärna vara lite smart när man handlar hem alla de där nötterna!

Och när vi ändå är inne på kilopris... jag köpte ju Chia-frön för ett tag sedan... Superfruit Chiafrön 300g för 159kr (530:-/kg)... sedan såg jag att de hade Risenta Chiafrön på Maxi 170g för 39:95 (235:-/kg)... närapå 300kr skillnad i kilopris... hur farao kommer det sig? Var köper du dina chiafrön?

3 kommentarer:

  1. Samma samma här! Min favoritblandning till frukostyoghurten/filen är nötblandning med lite frön och chiafrön. Har också sett den prisskillnaden på chian så nästa gång köper jag risentas på ica i stället ;-) Även vissa nötter har jag börjat köpa i lösvikt..
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag köper mina Chiafrön från Astrid och Apornas här i Malmö då dom är RAW, drygt 70:- för 250gram.

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!