lördag 2 februari 2013

Vilken dag... på riktigt, vilken dag!!!

Ja jösses, var ska man börja?! Jag vet inte när jag skrattade så här mycket sist? Jädrar i min lilla låda va roligt man kan ha det ibland! Och lika tokigt kan det bli också...

Jag åkte hemifrån kvart i sex... hämtade J på vägen och sedan tutade vi ner till centralstationen i Göteborg där vi mötte upp A. När vi skulle betala parkeringsavgiften så insåg jag att jag inte hade med mig min plånbok... den hade jag liksom glömt att lägga ner igen när jag rensade ur handväskan... i min plånbok låg mitt eurocard till företaget... och ja, även mitt privata kort, pengar osv. såklart... J fick leka bank idag!

Inhandlade frukost-to-go på Espresso House, lite färdkost i form av godis på pressbyrån och skuttade sedan  på tåget som skulle ta oss till Köpenhamn... en riktigt trevlig resa ner måste jag säga, ja, iallafall tills nästa lilla fadäs inträffar... A upptäcker att hennes byxor har spruckit i baken... då och där hopade sig tokigheterna kan man säga... eller de liksom bara hittade nivån... eller så var det vi som hittade den... mycket roligt hade vi iallafall!



Att trava runt på mässor är ganska utmattande faktiskt... många intryck, mycke folk och sorl... man blir rätt trött rätt fort kan man säga! Ömmande fötter och huvud är ju mer eller mindre standard på mässdagar... och jag kan verkligen inte för mitt liv förstå mig på de där som trippar runt på de där mässorna i, till synes, obekväma kläder och framför allt obekväma skor! Är det verkligen så sabla viktigt att se snygg och piffig ut? När man möter Marie Serneholt i en monter så kan man ju ändå knappast vinna liksom! Jo, hon var där, gör ju något samarbete med Jofama. Och nä, hon är ju inte ful direkt!

Strosade runt bland montrar, spanade på folk och mode... barnmontrarna ger som vanligt massvis med inspiration och idéer... så mycket fint det finns! Men när klockan närmade sig tre då var vi rätt så trötta... taxi in till stan igen och en sväng på Ströget för lite trendande i butiker också... det var kanske tur att jag hade glömt min plånbok hemma ändå... hittade både en finfin klänning och lite annat smått och gott... mest smått och mest gott var det nog i den roliga godisbutiken mitt på ströget där de säljer en massa Jelly Belly Beans... men jag köpte faktiskt inget! Hade ändå nästan 100DKK i mynt med mig och även om Jelly Belly Beans är dyrare än oxfilé så får man ju ändå en hel del för de pengarna!


När vi kom bort till Illum var vi nog närapå gråtfärdiga av trötthet alla tre... släpade oss upp till översta våningen för att göra hela varuhuset på vägen neråt... men se där då hände något... vi snubblade in på en releasefest av en ny shop-in-shop... det bjöds på öl och cider, gift-bags och någon dj stod och spelade... värsta trevliga festen och vi var helt plötsligt såååå glada över att vi var "bjudna"! Och ja, därifrån eskalerade det kan man säga... så roligt... skrattade så vi grät verkligen!


Klockan närmade sig nu fem så vi drog oss tillbaks mot Rådhusplatsen och slank in på en tvärgata till Ströget, upp mot ett litet torg där en av mina favoritresturanger i Köpenhamn ligger - Ristorante Italiano. Jag tror faktiskt detta var den allra första restaurangen jag åt på i Köpenhamn... deras Lasagne är en solklar favorit hos mig... sååå god! Så ja, det fick det bli idag också!



Helt plötsligt var det dags att bege sig mot centralstationen igen, tåget väntar ju knappast på oss liksom... så mätta, trötta och kanske lite påverkade av någon öl/cider eller så (jag drack dock bara vatten till maten, skulle ju köra hem vid halv elva)... var det tre mycket fnittriga tjejer som klev ombord på det där tåget mot Göteborg...

På ett tåg kan det hända mycket spännande saker... man kan få bevittna folk som är så fulla att de missar att kliva av i Varberg fastän det var där de skulle kliva av... och är man så full att man missar att kliva av och får åka vidare till Kungsbacka, med påföljd att man blir så arg att man hotar personalen ombord på tåget, ja då kan det faktiskt hända att det står ett gäng poliser på stationen och möter upp en!

Och pga samma händelse så kan folk omkring en sitta och ha en massa åsikter som de delar med sig högt och ljudligt, vitt och brett... samma person, han/hon med alla åsikerna, skulle även kunnat ha haft en massa sådana tidigare under resans gång... kan hända man tycker att man, om man störs av spårvagnarna på Linnégatan, skall flytta ut på landet... och att man då, när man bor på landet bör ägna sig åt att äta kottar... Så ja, jag vill bara meddela mina vänner som bor på landet att det är vad ni bör ägna er åt... äta kottar... för det  är tydligen det man gör på landet! Att jag höll på att dö av skratt som jag försökte kväva, eller iallafall hålla så tyst som möjligt, det gissar jag att ni redan har räknat ut! Ibland är inskränkta människor väldigt underhållande!

Oj, när man kollar på bilderna så kan man ju lätt tro att vi bara ägnat dagen åt att äta och skratta... men mina fötter vittnar om annat, så även mina trötta axlar och rygg... och ja, den där påsen med give-away-påsar och broschyrer från alla montrar man samlar på sig

Nu, en sisådär 19 timmar senare, när jag har landat i soffan en stund så kan jag ju inte annat än att tänka tillbaka på denna dagen som en mycket rolig, intensiv, stundtals utmattande men givande sådan... dag alltså! Nu ska jag gå och lägga mig... imorgon väntar en ny lördag... pass på morgonen, tvätt, packning och ja, iväg igen!

Hoppas du haft en fantastiskt trevlig fredag!


2 kommentarer:

  1. Haha! Låter som en riktigt bra dag. :-D
    Spruckna byxor?? Jösses.... Hihi!

    SvaraRadera
  2. haha låter som en toppendag!!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!