torsdag 10 oktober 2013

Vad hände där??!?

Idag ringde jag till vårdcentralen för en grej... hamnade i telefonkö... fick plats nr.2... fick efter ett tag plats nr.1... och sedan hände ingenting mer... vanliga signaler... tuuut... tuuut... tuuut... så jag la på och ringde igen... hamnade i telefonkö... fick plats nr.2... fick efter ett tag plats nr.1... och sedan hände ingenting mer... vanliga signaler... tuuut... tuuut... tuuut... så jag la på och ringde igen... osv... tre gånger till... tillslut kom jag fram utan att hamna i telefonkö, utan att komma till telefonsvararröst som talar om att det är många som ringer just nu, du är placerad i kö, du har plats nr... osv.

Berättade då självklart för sjuksköterskan vad som hänt i tron om att det kanske var ett problem som behöver åtgärdas... jag vet inte men jag kan tycka att telefonväxlar till sjukhus och vårdcentraler bör funka... det funkar illa som det är med telefontider osv. menar jag! Men då fick jag till svar att "ja, ja, men du har ju kommit fram nu iallafall!"

En annan grej, vet ni att man inte har journalerna centralt så att alla sjukhus kan komma åt dem via något intranät eller så utan det får faxas över om man behöver veta något som hänt på ett annat sjukhus, en annan vårdcentral... faxas!!! Finns det ens fax idag?!? Och tro fan att det inte är svårt att få tag i tabletter om man är tablettmissbrukare om det bara finns dutt-journaler överallt! det är 2013 nu... ville bara säga det.. och 2013 svarar man, "oj, det var ju inte bra, tack för informationen, det får vi försöka se till att lösa!" när någon påpekar att telefonväxeln verkar vara i obalans... milt sagt!

2 kommentarer:

  1. Man tar sig för pannan! Denna resursslösande vårdapparat, alltså ...

    SvaraRadera
  2. Fax? Hallå, vet inte ens vart det finns fax på jobbet.

    Är förresten sjukskriven, tillbringar dagarna med att sova och se film.

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!