tisdag 15 oktober 2013

De första två veckorna är över nu... bara två kvar... och lite matlagnings- terror/porr

Japp, dagen idag är min fjortonde kick-start-dag. Det går som en dans... om man bortser från några strödagar då träningen fått stryka på foten en smula och någon dag då kosten kanske inte följts till punkt och pricka... man är väl ingen asket heller??!? Fast just nu är det ju precis det jag borde vara... men ja, man är ju bara människa!

Dagen idag firades med ett spinningpass och nästan en hel timma styrketräning med L. Vi slängde in lite fler övningar än vad programmet säger, körde lite mer plankor, lite armhävningar och sådär. Det är ju så mycket roligare att träna med någon!

En rolig grej hände på gymmet idag också, en av mina deltagare, som också är instruktör var uppe och skulle styrketräna samtidigt som vi var där. Men hon stod tydligen bara och tittade på mig när jag tränade, efter en stund sa hon till sin kompis "men jag samlar ju inspiration!!! Hon är min förebild!"... om MIG! Jag blev ju verkligen jätteglad! Jösses! Ha mig som förebild?!?! Och det var ju samtidigt lite extra bra för jag var ju tvungen att skärpa mig när jag tränade också! Det där med att bli uttittad när man tränar är jag rätt van vid efter alla år som instruktör så det bekommer mig inte så mycket men just det hon sa! Åh, sötnöt liksom! <3 det gjorde gott för självbilden kan jag lova! Gav inte lite pepp och sporre till att fortsätta i samma goda anda heller! Nu jädrar kör vi de sista två veckorna också, hela vägen in i kaklet!

När jag sedan kom hem... långt senare... sladdade in på Maxi kvart i tio för att handla ingredienser... men när jag seden kom hem iallafall, då skulle jag till att baka rabarberpaj... jo för det är jag som ska ha med mig fika till dräktsömnaden imorgon och jag orkar inte köpa hem en massa ostar, bröd och marmelader nu när jag inte äter sånt... så jag tänkte det är bättre jag bakar något som någon annan får ta med sig hem sedan! Så slipper jag ha det hemma och frestas av! Hittade ett recept på nätet som jag modifierade en smula...

800 g rabarber
3 dl havregryn
2½ dl ljust muscavado socker
1 4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
3/4 dl ljus sirap
smör till formen

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. 



Jag hade ingen grädde... det skulle det vara egentligen, men jag tänkte att man gör ju smör av grädde så om jag tar lite mer smör så blir det säkert bra... sedan hade jag muscavadosocker istället för vanligt socker... tänkte att det ger lite smak... man får trixa sig fram lite ibland känner jag... men ja, rena tortyren att baka något så gottigt och inte få lov att äta det själv, helt klart! Hur tänkte jag där?!? Fast det vet jag ju att jag har gjort... 

nu packa träningsväskan och lägga fram kläder, imorgon bitti är det gymmet igen!





1 kommentar:

  1. Den måste jag testa! Antar att den fick stående ovationer av de som åt.
    Kanske skulle börja med dräktsömnad bara för fikastunderna!!
    Kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!