söndag 9 februari 2014

Brännöhelg till ända

Sitter i soffan hemma och myser... lika bra att fortsätta på samma vis som vi gjort hela helgen liksom. Det har varit en helt fantastiskt helg, supermysigt ända in i kaklet typ.

I fredags när vi åkte ut med båten på eftermiddagen råkade vi först få med oss semlor från Bosses hembageri på kajen, de passade jättebra som mellanmål innan middagen vid halv åtta. Eftersom det regnade en smula så stannade vi inne på vårt lilla rum och bara slappade. Och ja, sedan var det ju dags för middag, en middag beståendes av torskrygg med mandelpotatis, skirat smör och riven pepparot... smaskens! Sedan mös vi vidare på portvin, ost och kex på vårt rum.Lördagmorgon startade med frukost och fortsatte med en promenad ut till Galterö... superfint verkligen... om än lite blött! Jösses va man fick skutta runt på grästuvor för att inte bli helt genomblöt om fötterna! När vi kom tillbaks till pensionatet var det bara att duscha och byta om (japp, svettig promenad) för lunch... Så himla mysigt att sitta på värdshusets veranda och lyssna på öbornas tjöt och njuta av den galet goda fiskgratängen och sedan toppa av det hela med en hembakad semla... to die for!Håller med, två semlor på två dagar är fasen inte beach2014-diet... men det går ju inte att avstå allt... rund är också en form! Får köpa burkini till Indien! Hade tänkt ta en sväng ner till Husvik och "Brännö brygga" samt bort till Vassdal, men det började regna så vi sparade det till en annan gång.Middagen blev lite avslagen... det blir lätt det när man redan är proppmätt och har spenderat hela eftermiddagen med att kolla på film på ipaden, mumsat på godis och sovit! Men ja, det var gott med mat ändå, hamburgare idag och sedan tidigt i säng.

Idag har vi bara ätit frukost... efter denna helgen kan man tro att man inte skulle behöva äta mer på flera veckor! Tog en omväg från pensionatet till båten när vi hade checkat ut, skapligt fint väder och vackra hus gör ju att man skulle kunna traska runt där ute i evigheter.Tillbaks till stan och sedan vidare till Ikea för lite inspiration och inköp av bra-att-ha-grejer... Sedan åkte vi ut till bästa Fia och Pekka... hembakade piroger och kladdkaka rundade av den här helgen på bästa tänkbara vis... och ja, nu hänger vi bara hemma i soffan... jag skulle kunna gå och lägga mig för länge sen... är toktrött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!