söndag 22 december 2013

mjuka pepparkakekakor

I vanliga fall brukar jag behöva göra dubbel sats pepparkaksdeg... i år hade jag över 950g deg över... och ändå är pepparkaksburken typ full... hur mycket deg har jag ätit förr om åren egentligen?!? Tydligen pinsamma mängder!

Hur som helst, fick för mig att göra skånska pepparkakor, eller en egen variant av det iallafall. Tidigare har jag följt Söta Sakers recept, men eftersom jag hade så mycket deg i år och inte lika mycket ägg som skulle behövas gjorde jag en egen variant... som blev supergod!

till 950g pepparkaksdeg använde jag tre hela ägg. Alltså ett ägg/300g deg typ... äggen vispar jag lätt i hushållsassistenten och degen river jag på grova sidan på rivjärnet innan jag tjongar ner degen i äggsmeten. Sedan lät jag det arbetas ihop till en slät smet med flatblandaren innan jag spritsade ut runda puffar på bakplåtspapper (ca 10cm i diameter). Jag använde en rätt stor spritspip (1,5cm kanske) 

Lät gå i ugnen i 10min, 175grader varmluft...  busenkelt och asgott! Särskilt med ost på!
1 kommentar:

  1. Åt en sådan till tidiga morgonfikat. Jättegod!!
    Kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!