tisdag 24 juni 2014

Saftmaja

Eller inte alls... Koka och låta rinna av i gammal hederlig silduk rättare sagt! Ska man ändå ha fram bröte så kan man lika gärna passa på att göra ordentligt tänkte vi, dessutom passade det bra då vi behövde göra plats i frysen... Något som iofs kommer vara ogjort om ett tag då saften skall förvaras just där... Men ändå!

Rabarbersaft kan vara den allra godaste saften! I söndags gjorde vi slag i saken och saftade.

Vi hade lite drygt två kilo rabarber i frysen så dessa, med 3dl vatten/kilo rabarber kokades upp och silades sedan av. Sedan kokade vi upp den avrunna saften med 500g socker/ liter saft, ställde att svalna något innan vi hällde i Vanila-vaniljsocker (massor, minst 1/2msk /liter) och lite atamon.

Saften hällde vi sedan upp på små PET-flaskor som vi lagt i frysen! Tänk på att vänta tills saften är sval innan du häller på och att inte fylla helt!
Galet gott!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!