måndag 23 juni 2014

En midsommarhelg i backspegeln

Jag har verkligen varit sämst på att blogga i helgen... men å andra sidan har jag varit rätt grym på att göra annat! Hacka lök tex. sjunga och äta sill... äta verkar vara det jag gjort allra mest... jösses...

I torsdagskväll var jag mest bara stressad, ville inte att det skulle vara midsommar eller något sånt där jippogalej alls... ville bara få krypa upp i soffan och kura... men det där trista rann av mig i takt med att midsommarfirandet närmade sig och tillslut var jag i vad man kan kalla midsommarhögform! Snaps, sill, potatis och snapsvisor... eller vilka visor som helst!

Några modiga vågade sig till och med i plurret... jag har alltid hävdat att man blir för blöt om man badar... så jag avstod!

Midsommardagen spenderades med att städa upp efter festen... inte så mycket att städa egentligen... vi var rätt skötsamma visade det sig, även i dagsljus! Men sedan tog tröttheten ut sin rätt... Anders och jag försökte kolla på en film på kvällen... jag gick och la mig tillslut... strax efter 19...

Igår fixade Anders brottarfrukost till oss och sedan åkte vi till min gamla lägenhet och gick igenom den med tjejen som köpt den... Oj va verkligt det hela blev! Att jag inte ska bo där längre alltså... att någon annan ska bo där! Men det känns bra, det gör det!

Sedan åkte vi upp till Svartedalen och plockade lite svamp... med betoning på lite... de fanns en del, men jösses va supersmått allt var! När vi fått så det räckte till en svampsås åkte vi hem till mina föräldrar och fikade och plockade fläder... tanken är att det skall bli flädersaft och flädersnaps!

När vi kom hem tog vi en fika med en vän på stan och sedan följde vi med henne hem till hennes nya lägenhet. Det kommer bli kanonfint när det är klart, just nu var det renovering högt och lågt, men med en himla massa potential! Kul att se nu och det skall bli ännu roligare att se resultatet!

Väl hemma lagades det mat, rensades svamp och kokades saft. Lika bra att tömma frysen på rabarber när stora kastrullen och sildukstället ändå var framme! Anders frågade tillslut lite försiktigt vad vi ska med all saft till och ja, jag vet inte riktigt... men det är väl alltid käckt?!

Somnade rätt nöjd efter helgens alla bravader igår... hade behövt en veckas ledigt bara för att komma ikapp igen!

Hoppas du hade en jättehärlig midsommarhelg du med!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!