tisdag 6 maj 2014

Vi fick ett brev...

... eller rättare sagt, Anders fick ett brev, från en liten tjej, Brook, i USA. Det innehöll en stencil där det stod instruktioner och sedan en färglagd och utklippt pappersfigur vid namn Flat Stanley. Enligt instruktionerna skulle man ta med sig Stanley till olika platser, fotografera honom och sedan ska detta skickas tillbaks till Brook som skall redovisa för klassen vart hän Stanley har varit...

En helt formidabel uppgift för att få barnen att intressera sig för världen tycker jag! Hoppas bara alla andra som fått en Stanley tagit det seriöst!

Vi har iallafall haft med den här lilla pappersgubben och fotat honom på olika, för Göteborg, karakteristiska ställen... Poseidon, Feskekörka, Gustav Adolfs torg (synd bara att statyn är på renovering) osv. Sedan skrev vi ihop något som berättar för Brook och hennes klass vad Stanley har hittat på.

Flat Stanley vid kanalen utanför Feskekörka
(armen har inte gått av, den bara böjde sig bakåt lite dumt)

Flat Stanley på Götaplatsen, nedanför Poseidon

Behöver jag säga att jag älskar sånt här?!

Updat: det blev en powerpoint också... den kan du se här!

4 kommentarer:

 1. Vilken tur flickan som sände brevet hade! Jag menar, att det hamnade hos just Anders och Dej som har engagerat Er i uppgiften! Hoppas Ni får svar när Ni skickat tillbaka Stanley! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, eller som Anders säger "stackars tös!"... jag har tydligen gått in lite väl mycket för det här och om hon ska behöva läsa upp vårat brev inför klassen så har hon att göra ett tag, men hon kommer få bra övning på att redovisa inför folk! =) Haha, ja det hade varit roligt, men isåfall får det bli via brev, tror inte vi skrev någon mailadress... eller så kan de kommentera på denna länken http://www.slideshare.net/AndersDahlgren/flat-stanley-goes-to-gothenburg

   Himla kul grej hur som helst!
   kram

   Radera
 2. Vad gulligt!
  Och vilken grym grej att göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det superskoj!!! Kanske en ide du kan ta in i ditt jobb?

   kram!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!