onsdag 7 maj 2014

När man tror sig vara Michael Bindefeldt...

... fast inte festfixaren Michael utan trädgårds-Michael... samma person men olika passioner! Hörde honom på radion igår när han pratade lite om sin nya bok... blev supersugen på att ta sticklingar och pilla i jorden...

Eftersom en av mina övervintrade Mårbacka pelargoner börjat växa mer på någon slingrig variant av höjden, fast med hjälp av jordens dragningskraft, även åt sidan, lite sådär uppåt och neråt på ett mycket underligt vis så vad det rätt lägligt med ett supersug för just att plantera och låtsas ha gröna fingrar.

Sagt och gjort, en liten påse jord, några blad från en gammal tidning och en liten syltburk... ska man så ska man göra från scratch tänkte jag... gjorde egna små drivkrukor... fyllde med jord, klippte sticklingar (har ingen aning om jag har gjort rätt) och pillade ner... Eftersom det kändes fånigt med bara en stickling så gick jag lite bananas på mina två andra Mårbackor också... när man ändå är igång liksom!


Och sedan fick jag gröna-fingrar-hybris... det är inte klokt hur lätt det är att drabbas av olika sorters hybris! Några av bladen som rök när jag gick bananas på plantorna var rätt stora och fina så jag googlade på om man kunde ta och använda dessa som sticklingar... och jo, det går ju tydligen, även om det inte är så vanligt, eller enkelt... men med färsk gröna-fingrar-hybris i kroppen tror man ju sig lätt kunna sånt också... så ja, det var bara att ge det ett försök!


Blommorna "blev över" från när jag for fram och norpade från de stora plantorna... tydligen ska man inte ha med blommor i sticklingar eftersom de tydligen stjäl mycket kraft när det skall bildas nya rötter... blev fint i mina museiglas istället!

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!