söndag 7 september 2014

"Kräftor kräva dessa drycker"

...som Albert Engström myntade på de där val-affisherna på tidigt 20-tal... då gällde det folkomröstning för eller emot rusdrycksförbud. 

Hur som helst så är det är ju lite lustigt det där hur det kommer sig att man anser att det hör till att dricka sprit just till kräftor... till räkor dricker man ju oftast vin och/eller öl... men nä, är djuret större så krävs det starkare grejer... vad kan det bero på? Är det för att kräftorna är så sabla fula?

För det är ju egentligen rätt makabert det där med att äta kräftor... om man tänker efter... plocka isär, sörpla och slafsa... huvud, rompa och allt där emellan... det är kanske därför man tar till sprit, tänker jag... för att man ville låta blir att tänka efter så man dränker lite allt det makabra i alkholhaltiga drycker... lite grann "sup dig snygg" fast å kräftornas vägnar alltså. 

Eller tänker jag fel nu?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!