tisdag 30 september 2014

Ett litet tips till dig som har en råsaftcentrifug ståendes långt in i ett skåp eller högt upp på en hylla...

Ja men så kan det lätt bli med såna där maskiner, de blir ståendes... använda ett par gånger och sedan samlar de damm... för i ärlighetens namn så är det lite för bökigt att plocka fram, sätta ihop, köra och sedan diska rent, sätta ihop alla delarna och ställa tillbaks där på sin plats, långt in i skåpet eller högt upp på hyllan, liksom bakom allt annat... särskilt när det bara är att vrida av en kork på en flaska för att få juice om man köper färdigpressad... men de där juicerna man köper färdiga, de vet man ju i ärlighetens namn inte vad de innehåller riktigt, inte för att man kanske vet riktigt vad frukt och grönsakerna man köper i affären innehåller heller, men ändå.

Nu kommer vi till tipset!
OM man bemödar sig att ta fram och ner den där råsaftcentrifugen någon gång så kan man ju lika gärna passa på att göra en rätt stor omgång... gå bananas i kylskåpet, släng i lite halvdana rotfrukter och grönsaker när du ändå är igång! Sedan fryser man in den juicen man inte dricker upp direkt i små pet-flaskor (fyll inte ända upp!) och tar fram kvällen innan man vill njuta av egen, hemmapressad juice... gott som tusan och bra för samvetet över den där maskinen man har ståendes där på hyllan/ i skåpet.


Rödbetor, äpple, morot och apelsin blir jättegott ihop! Akta kläder och allt annat bara, rödbetsfläckar är som bekant svåra att få bort! (och om man börjar med rödbetor och morötter så kan man plocka undan resterna av dem innan man fortsätter med annat, frysa in fibrerna och använda i brödbak, morot och rödbetsbröd blir jättegott!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!