måndag 29 september 2014

Gött mos!

Fick slängt ihop en omgång äpplemos igår igen, vårt lager i frysen börjar tryta och då är det ju lika bra att vara förberedd kände jag... sagt och gjort, 3,5kg äpple skars i bitar, kokades, passerades och sockrades lite grann hemma i Majorna igår... nu ligger allt i frysen i väntan på höstens grötfrukostar!

Att göra mos med en kitchenaid och tillsatsdelarna till den är verkligen superenkelt, bara att tjonga i kokeriet och sedan gör maskinen resten!


6 kommentarer:

 1. Och vilket mos!! Jättegott! Tack för det vi har i kylen och frysen hemma hos oss!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blev det gott! Och det behövs ju verkligen knappt något socker alls! varsågoda, my pleasure, tycker ju det är typ okristligt roligt att göra mos och sylt osv! kram!

   Radera
 2. Ett tips om du inte vill koka äpplena. Jag delar bara mina i klyftor och sprider ut på ugnsplåtar och in i ugnen i 5-10 min på 200 grader. Sen är det bara att köra ner dom i maskinen!! (Jag kör även korven med skal och kärnhus några gånger, så att man verkligen får ut allt gott mos!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Låter ju lite smidigare, och då blir väl moset lite fastare också? Men vilken maskin har du? Min tar liksom bort allt mos på direkten, iallafall vad man kan tro om man spanar in den där korven med rester... men det kanske gömmer sig en massa mos däri också! Mammas hugin från 70-talet var lite mer slösaktig med mängden mos i renset, så den fick jag köra om flera gånger! men det är ju bara roligt! hoppas allt är bra med er! kram!

   Radera
  2. Jättesmidigt! Jag kör ju med en vanlig electrolux med passertillsats! :) Då kan man köra igenom korven i alla fall två gånger. Den ska verkligen vara stenhård!! Allt är fint med oss och jag följer dig allt i alla dina upptåg... ;)

   Radera
  3. Måste testa ditt knep nästa gång! Även att köra igenom korven ett par gånger extra! Gott att höra! Och det värmde inte så lite i hjärtat att få en kommentar från dig kan jag meddela! Tack! =)

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!